caesen
Curs

Noves formes dramàtiques entre el documental i la ficció

Taller avançat de dramatúrgia per a dramaturgs, directors, intèrprets i creadors escènics en general
Professora: Maxi Obexer ,
Dates
Del 13/07/2020 al 18/07/2020
Horaris
De dilluns a dissabte, de 10h a 14h
Espai
Curs virtual
Preu
225€
Idioma
Anglès
Més informació

Aquest curs s’impartirà en anglès sense traducció consecutiva.

Total hores: 24h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descomptes i promocions
Descripció del curs

Aquest curs es farà online.

Una de les dramaturgues més interessants de l’àmbit germànic proposa explorar la fina línia que de vegades separa el teatre documental i la ficció.

Atès que el teatre documental ja és àmpliament popular i està consolidat, serà interessant explorar els darrers moviments que es poden trobar en una nova correlació entre documental i ficció, o el documental que va més enllà de les seves limitacions “realistes” amb els mitjans de la literatura.

Tot i estar fermament vinculades als seus continguts polítics, aquestes noves formes s’han desenvolupat també per evitar certes estructures autoritàries. Existeix una poètica d’allò “no jeràrquic”? I de quines maneres es pot expressar? Durant el taller llegirem un parell d’obres que tracten de diferents qüestions polítiques, com ara la natura i el canvi climàtic, l’opressió política, els moviments socials o la intel·ligència artificial. I relacionat amb aquesta darrera: existeix una manera de narrar aquest tema més enllà de la ciència-ficció clàssica?

El taller ofereix un recorregut a través de la dramatúrgia actual guiat per la següent pregunta: quines posicions estètiques es poden trobar llegint, debatent i, per últim, tot i que no menys important, escrivint?

Maxi Obexer

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2020 Festival de Barcelona.

Amb el suport de:

Maxi Obexer

Maxi Obexer va estudiar literatura comparada, filosofia i estudis teatrals a Viena i a Berlín. Escriu ficció i obres per al teatre i la ràdio i es va fer un nom amb obres i assaigs polítics. Els darrers anys, la seva feina com a dramaturga, autora i professora ha examinat repetidament les polítiques d’immigració europees.

Ha rebut guardons i beques d’institucions com l’Akademie Solitude o l’Acadèmia de les Arts de Berlín i, més recentment, ha estat la guanyadora del Premi Eurodrama 2016 amb Illegale Helfer.

Ha estat professora visitant al Dartmouth College d’EUA, a la Universitat de les Arts de Berlín, a l’Institut Alemany de Literatura de Leipzig i a Georgetown University de Washington, DC.

Maxi Obexer porta anys interessada en l’educació avançada en l’àmbit de les arts dramàtiques. Juntament amb Sasha Marianna Salzmann, l’any 2014 va fundar NIDS, el “Nou Institut d’Escriptura Dramàtica”: www.nids.eu.

Els darrers anys Obexer també ha realitzat nombroses col·laboracions amb artistes que treballen en les arts plàstiques i la música contemporànies. L’any 2008 va crear la instal·lació Defending Europe amb l’artista sonor Hannes Hölzl per a la Biennal d’Art Europeu Manifesta 7.

The Ghost Ship, la seva obra més representada fins a la data, és un examen crític de les respostes a les crisis de refugiats: un rèquiem modern sobre els milers de morts arrossegats a les ribes d’Europa i les reaccions indiferents davant aquesta situació (estrena mundial: Theaterhaus Jena, 2007).

Les seves obres s’han representat als teatres estatals de Brunswick i Dresden, als teatres de Basilea i Freiburg i als teatres regionals de Swabia i Tübingen, Theaterhaus Jena i el Theater die Rampe d’Stuttgart.

Illegal Helfer la va muntar WDR com una obra per a la ràdio. La seva adaptació homònima per al teatre va tenir la seva estrena mundial al Schauspielhaus Salzburg el gener de 2016, seguida per una estrena alemanya al Hans Otto Theater de Potsdam. HOT Potsdam va encarregar a Maxi Oberer Gehen und Bleiben, sobre la situació específica dels refugiats a Potsdam.

Les obres d’Obexer han estat traduïdes a diversos idiomes, com ara el francès, l’anglès, el búlgar, el txec i el romanès.

Informació important

L’admissió es farà segons l’ordre d’arribada de les sol·licituds i la valoració del currículum, que cal enviar (amb fotografia inclosa), omplint el formulari de la dreta.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs, que cal abonar en el termini d’una setmana un cop rebut el mail d’acceptació corresponent.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se a un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Escriure tant per a públics reals com imaginats
Curs avançat de dramatúrgia
Del 13/07/2020 al 18/07/2020
Quines són les veritables normes? (De la forma dramàtica a la forma oberta)
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 13/07/2020 al 17/07/2020
Dramatúrgia del desig
Curs avançat d'escriptura teatral
Del 13/07/2020 al 18/07/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar