Clàudia Cedó

Psicòloga, dramaturga i directora teatral.

Amb 10 anys, comença a fer teatre a la ciutat on viu, Banyoles. A partir dels 14 anys crea una companyia de teatre amateur amb els amics, escriu i dirigeix a companyies de la ciutat, imparteix classes de teatre i participa com a actriu/directora/dramaturga en més de 50 espectacles amateurs. Es llicencia en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa com a psicòloga en centres penitenciaris, amb persones amb autisme i amb persones en deshabituació de tòxics. Es gradua en Art Dramàtic i forma part de Dokumentar Theater of Berlin. El 2006 crea Escenaris Especials, projecte que uneix les seves dues formacions: la psicologia i el teatre, oferint cursos de teatre a persones en risc d’exclusió social: actors i actrius amb diversitat funcional, discapacitat, autisme i malaltia mental. Actualment, Escenaris Especials té 100 alumnes, 10 grups i 9 docents.

És autora i directora de Júlia?, De petits tots matàvem formigues, Tortugues: La desacceleració de les partícules, Et planto i L’home sense veu. Cedó guanya el V Torneig de Dramatúrgia Catalana i el Torneo de Dramaturgia de Madrid. És coautora de Camp-Q de Divadlo Letí a Praga, Identity of Europe a Liechtenstein i Akelarre a El Maldà de Barcelona. També ha escrit Frankenstein sóc jo, text curt estrenat al Teatre Lliure dins el Cicle Dones Lliure.

Clàudia Cedó va ser la dramaturga resident a la Sala Beckett el 2017-2018. El seu últim text, Una gossa en un descampat, és fruit d’aquesta residència i es va estrenar a la Sala Beckett en coproducció amb el Grec Festival i direcció de Sergi Belbel. Ha estat guardonat amb els Premis de la Crítica al Millor Espectacle, Millor Text i Millor Actriu, amb els Premis Butaca al Millor muntatge de petit format, Millor text teatral i Millor direcció, i amb el Premi Núvol Apuntador a la Millor Dramatúrgia.

Des del 2017 Cedó és un dels autors que forma part del projecte europeu Fabulamundi. Playwriting Europe.