Ian Bermúdez

Ian Bermúdez és llicenciat en filologia anglesa i Màster en traducció. Actualment cursa estudis d’escriptura. Els últims deu anys de la carrera laboral de l’Ian han fluït entre l’educació, la traducció, l’escriptura i l’activisme Trans*.

Ha traduït al castellà llibres com Ecoeducación de Daniel Goleman (ed. Juventud). Fou integrant de l’equip de traducció de Políticas Trans: Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos (Ed. EGALES, 2015). Va ser integrant de l’equip de correcció de Terra de Ningú: Perspectives feministes sobre la independència (Pol·len Edicions, 2017). Entre la seva obra publicada trobem el poemari Ser h(u)ome*∞(à), d’edicions Bellaterra, i la novel·la gràfica TRANSito amb Edicions Bellaterra i Pol·len Edicions.

Amb Susanna Caralt ha escrit el guió de Jo sóc jo, curtmetratge que va guanyar el premi del públic en el festival de curtmetratges de Vic (2015), i col·labora amb l’actriu Nur Aiza escrivint el guió del monòleg teatral Autêntica (2017).

Amb Eider Elizegui duu a terme el projecte DesenCaixa el gènere, taller dirigit al professorat, famílies i alumnat per conscienciar de la riquesa del gènere i aconseguir mirar més enllà del sistema binari, per crear un ensenyament més divers i just.