caesen

Joan Baixas

Joan Baixas, pintor  i director d’escena, realitza espectacles i performances d’intens contingut visual (basats en la pintura en directe, l’animació d’objectes i la projecció d’imatges) que expliquen petites històries contemporànies.

Va dirigir la companyia Teatre de la Claca (1968–1998), amb la qual, mentre voltava el món amb una furgoneta, va col·laborar amb artistes com Joan Miró, Roberto Matta, Antonio Saura, Lluís Pasqual, Joglars, Circus Oz i amb músics, actors i ballarins. Presenta el seu treball a tota mena d’espais, des del carrer i centres populars fins a llocs emblemàtics com el Museu Guggenheim de Nova York i Bilbao, el Centre Pompidou, la Tate Modern, la Sydney Opera House, el Teatre del Liceu, el Hongkong Arts Festival, l’ICA de Londres, la Saint Marc’s Church de Nova York, l’Indira Ghandhy Arts Center de Nova Delhi o l’Arabanna Community de Marree, South Australia.

Ha dirigit el Festival de Teatre Visual de Barcelona i espectacles multitudinaris i ha col·laboracions a la televisió, en moda i en publicitat.

Ha publicat poesia i articles sobre la seva experiència professional i va desenvolupar una labor pedagògica a l’Institut del Teatre de Barcelona, al Rose Bruford College de Londres i a altres escoles internacionals d’art.

Actualment prossegueix la seva activitat professional amb espectacles i exposicions i dirigint projectes col·lectius.

Alguns dels seus darrers treballs són:

  • Daurrodó, espectacle en col·laboració amb l’artista brasiler Cildo Meireles creat al Teatre Nacional de Catalunya dins de la programació del Grec 2016.
  • La nave de los locos, una exposició d’escultures i instal·lacions al TOPIC de Tolosa, 2016. L’exposició inicia la seva itinerància internacional al Festival Mondial des Théâtres de Marionnetes a Charleville-Mézières, el setembre de 2017.
  • Diablo!, un espectacle de creació a partir d’un text de Fernando Pessoa creat al Teatr Animacij de Poznan (Polònia) el 2017.
  • The Shadow of Fear, una instal·lació en col·laboració amb  els artistes iranians Hesam Rahmaniam i Rokni i Ramin Erizadé (premi Macba 2016 de la Fundació Nefkens) en una producció del Museu d’Art Contemporani de Barcelona a la Gallery Isabelle van den Eyden de Dubai. Presentació al MACBA l’octubre del 2017.

Segueixen en gira els espectacles personals Música pintada i Terra prenyada (de pintura en directe damunt de pantalles translúcides) i la conferència-espectacle Oh la la, la marionnette!

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar