Juan Miranda

Artista, creador i investigador.
La seva pràctica se situa en la intersecció entre el teatre, les arts visuals i la performance. Se centra en el cos efímer de les emocions i explora l’escena com un camp de tensions entre l’acció, la presència i l’espai.
Després de completar estudis a Buenos Aires, obté la Llicenciatura en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha completat el Màster DAS Theatre-Universitat de les Arts d’Amsterdam amb el suport d’una Beca de la Fundació “La Caixa”.
Ha dirigit 1000 EYES de Mazlum Nergiz (Finalista del Premi Théâtre 13, París, 2021), Una niña es una cosa a medio formar d’Eimear McBride, Mon fils marche juste un peu plus lentement d’Ivor Martinic, Sapucay, Werner o el azul de los orígenes, Boquitas Pintadas de Manuel Puig i Micrología Segunda. Ha col·laborat amb Nao Albet & Marcel Borràs a Los EsqueitersAtraco, paliza y muerte en Agbanäspach. Com a intèrpret, ha participat a Game Boy del coreògraf Sylvain Huc i Trossos de la companyia Obskené, entre d’altres. Des de 2009 codirigeix la companyia Chroma Teatre a Barcelona.
Combina la seva pràctica artística dins de marcs educatius explorant altres formes de transmissió i coneixement en l’àmbit de les Arts Escèniques. Fins al 2018 ha sigut professor a Chroma Teatre Estudi, i és professor associat del Grau d’Arts Escèniques de l’ERAM a la Universitat de Girona.