La Calòrica

Companyia resident 2018-19

La Calòrica neix l’any 2010 quan un grup d’amics acabats de graduar a l’Institut del Teatre decideixen que ni el panorama de crisi ni la manca de recursos els dissuadiran de fer el teatre que volen fer; un teatre ambiciós, compromès i on tots els llenguatges que intervenen en el fet teatral treballin junts i estiguin tractats amb la mateixa profunditat.

Més preocupada per arribar fins al fons en cadascun dels seus projectes que en trobar una fórmula i repetir-la, la companyia ha investigat territoris estètics i temàtics molt diferents. La reflexió política i l’ús de l’humor per abordar les problemàtiques més serioses són el seu principal denominador.

La Calòrica ha creat i produït set espectacles propis: Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (2010), L’Editto Bulgaro (2012), La Nau dels Bojos (2013), Bluf (2014), Sobre el fenomen de les feines de merda (2015), El Profeta (2016) i el multipremiat Fairfly (2017) -Premis Butaca 2017 a millor Text i millor Espectacle de petit format, Premis Max 2018 per a Text revelació i Espectacle revelació i Premi de la Crítica de Barcelona 2018 per al millor Espectacle de petit format-, a més de vàries peces curtes i col·laboracions especials. Les seves obres s’han pogut veure tant a sales alternatives com als grans festivals del país i han obtingut diversos premis a més d’una bona acollida per part del públic i crítica.

Actualment, la companyia està formada per en Xavi Francés, l’Aitor Galisteo-Rocher, l’Esther López, l’Albert Pascual, en Marc Rius, l’Israel Solà, la Júlia Truyol i en Joan Yago.

Els ocells és l’espectacle que van crear en el context de la seva residència a la Sala Beckett.