Marta Barceló

(Palma, 1973)

Llicenciada en Art Dramàtic (Especialitat teatre de gest) a l’Institut del Teatre de Barcelona. Posteriorment, cursa també estudis de circ a The Circus Space (Londres).

La seva trajectòria està molt lligada a la de la seva productora, Res de Res i En Blanc (ja desapareguda), on va treballar durant vint anys com a creadora, actriu, trapezista, codirectora o autora de les seves obres de teatre gestual, circ i text. Paral·lelament, des del 2005 treballa ininterrompudament de guionista en sèries de ficció emeses a la televisió autonòmica balear (Vallterra, Treufoc, Pep…).

El 2013 l’espectacle (“remor”), del que va ser coautora, cointèrpret i codirectora, va guanyar el Total Theatre Award al Fringe Festival d’Edimburg.

Ha guanyat el Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears amb Abans que arribi l’alemany (2016) i els torneigs del Temporada Alta de Girona (2016) i el Transatlántico de Buenos Aires (2017) amb Tocar mare. També ha guanyat el Premi Palanca i Roca dels Premis Ciutat d’Alzira (2020) per la seva obra Anar a Saturn i tornar i el I Premi Vila de Santanyí  (2022) per l’obra Zona Inundable.

Ha treballat la novel·la infantil (Lúnia, premi Guillem Cifre de Colonya) i el teatre breu.

Actualment és codirectora del C.IN.E. (Centre d’Investigació Escènica de Sineu).