Nicolas Girard-Michelotti

(França)

A més d’un màster en Humanitats, Nicolas Girard-Michelotti es va formar com a actor al conservatori del 8è districte de París i al programa obert de Cours Florent, abans d’incorporar-se a l’itinerari d’autoria de l’École du Nord de Lilla (2018-2021).
Guardonat per l’Incubateur de la Comédie de Béthune, funda la companyia Lichka amb Jean Massé. Tots dos preparen el seu primer espectacle conjunt: Paysage de pluie.
En solitari dirigeix l’obra Barbie sur le récif (Barbie a l’escull), que presenta al teatre Phénix de Valenciennes en el marc del Cabaret de curiosité 2024.
Durant el festival Jamais Lu, es va fer una lectura dramatitzada de la seva obra Au ciment la brume (Al ciment, la boira) al Théâtre Ouvert, i es tornarà a llegir a Mont-real.
Ha publicat Cosmonaute a l’editorial L’École des loisirs i Les Incendiaires a Solitaires Intempestifs, i ha guanyat diversos premis, entre ells el de la fundació Mainou per Point d’Orgue (Punt àlgid) i el premi de teatre immersiu per Épilogues.
Convidat per Christophe Rauck, actualment escriu un díptic d’obres per als joves actors de la Belle Troupe del Théâtre Nanterre-Amandiers.