Rocío Manzano

Fundadora de NUS Teatre, la seva formació i la seva trajectòria han estat molt eclèctiques. 

Formada en interpretació de cinema i interpretació teatral, ha complementat els seus estudis amb cursos i formacions de dansa, cant, teatre de les oprimides, facilitació de grups i treball de processos. 

A nivell professional, s’ha mogut entre el terreny de l’audiovisual, el teatre i la facilitació de grups. En l’àmbit audiovisual, ha estat actriu a diferents peces (destacant el curtmetratge Intruso, guanyador a diversos festivals) i també ha desenvolupat altres funcions com a directora d’actors o directora de càsting. 

En teatre s’ha mogut en equilibri entre ser actriu i ser directora, productora o gestora. Com a actriu, destaquen Vagas y Maleantas de la companyia Vagas y Maleantas (gira per tota Catalunya amb més de 50 actuacions), 17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme de la Cia Casa Real (estrenada al Teatre Tantarantana)  i C/Hospital amb Sant Jeroni de la companyia Blanco Roto (estrena al Teatre Arnau Itinerant). Com a directora, destaca la feina feta als espectacles La Perruca de NUS Teatre o PLA-DUR d’Atzur Visual (Antic Teatre). En l’àmbit de la producció destaca Assajar és de Covards de la Cia Casa Real (Teatre Tantarantana), així com de la producció de tots els projectes de NUS Teatre. 

En el seu temps lliure participa en les assemblees activistes i sectorials El Col·lectiu de Companyies, Dones i Cultura i el Teatre Arnau.