Residència

Eu Manzanares

Autora resident la temporada 2022-23
Dates
De l'01/09/2022 al 31/07/2023

Eu Manzanares és l’autora resident de la Sala Beckett la temporada 2022-23, agafant el relleu de Marilia Samper, Clàudia Cedó, Victoria Szpunberg, Denise Duncan, Lara Díez Quintanilla i Llàtzer Garcia. L’autora assumeix l’encàrrec d’escriure una obra nova, expressament per a l’ocasió, que serà estrenada amb producció de la Sala Beckett i per la qual rebrà una dotació de 7.500 euros.

Eu Manzanares és actriu i dramaturga.

El 2015 s’estrena com a dramaturga al Tantarantana amb Una paret blau-cel. L’any 2018 escriu Idoti Iranti, text seleccionat per al Cicle de Lectures Dramatitzades de l’AADPC, guanyador d’una Beca Tísner, estrenat al Llevant Teatre i amb el qual pren part en el Cicle de Lectures Dramatitzades de la Sala Beckett el juny de 2020. El desembre de 2019 estrena a la Sala Flyhard Lo nuestro, que rep el Premi Teatre Barcelona 2020 al Millor text original i és nominat als Premis Butaca 2020 a Millor espectacle de petit format. El 2020 participa en la Xa edició del Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta amb La transcendència de l’spòiler i és guardonada amb la beca Carme Montoriol (concedida per l’Institut de Cultura de Barcelona) per El mestre i el mar. L’any 2021 és seleccionada per al IX Laboratorio de Escritura Teatral de l’SGAE amb Benvinguts, estrena al Teatre Lliure l’espectacle Frank (nominat als Premis Butaca 2021), participa en l’Obrador d’estiu de la Sala Beckett i és becada amb un ajut a la creació que atorga la Beckett i la Fundació SGAE. El juny de 2022 li és concedida una de les Beques Barcelona Crea per a l’escriptura d’un nou text i el novembre de 2022 estrena Dopaland, dirigida per Sergi Pompermayer, a la Sala Fènix.

Com a actriu i ajudant de direcció ha treballat en teatres com el Tantarantana, la Nau Ivanow, la Sala Atrium, la Sala Flyhard, la Sala Beckett i el Teatre Grec, entre altres.