Xerrada

Converses i accions III: Quan acaba la vida?

amb Carlota Benet, Gemma Brió i l’Obrador de Filosofia
Data
26/11/2019
Horari

A les 19h

Espai
Sala de dalt
Preu
3€ | Personatges de la Beckett gratuït

En sintonia amb l’eix vertebrador de la temporada 2019-20 de la Sala Beckett, Memento mori. Recordem-nos de morir, l’Obrador de Filosofia us proposa una taula rodona sota el títol Quan acaba la vida?. La intenció és plantejar el paper que pot tenir el teatre a l’hora de donar sentit a la mort, ja sigui la mort física o la davallada identitària per malaltia de persones properes. Quan acaba la vida? Quines institucions socials hi intervenen i de quina manera actuen? Disposem de protocols que facilitin aquests processos i acompanyin la necessària dotació de sentit de les persones que els travessen? Quin paper pot tenir-hi el teatre?

És així que ens plau reunir la Gemma Brió i la Carlota Benet per tal que comparteixin els seus testimonis en una conversa que anirà acompanyada de dues intervencions escèniques a càrrec de l’Obrador. L’accent el posarem en la relació que ambdues mantenen amb el teatre, tant des de la creació i la interpretació com des de la vivència directa.

Amb la participació de:

Gemma Brió

Actriu i dramaturga catalana que va escriure, dirigir i interpretar l’obra Llibert (2014), on narra tot el que va envoltar el procés de mort del seu fill afectat d’una greu malaltia.

Carlota Benet

Filla del dramaturg català Josep Maria Benet i Jornet i professora a la Universitat de Lleida. Recentment ha publicat Papitu. El somriure sota el bigoti, on repassa els moments “lluminosos” que encara té el seu pare i tots els efectes de l’Alzheimer que l’afecta.

Amb la intervenció dels membres de l’Obrador de filosofia de la Beckett.

Et pot interessar
Lectura dramatitzada Cicle Samuel Beckett
Enterrando a Dodot
de Pablo Macho
28/11/2019
‘Poemes i mirlitonades’ de Samuel Beckett
amb Aina Clotet i Jordi Oriol
10/12/2019
Esperant Godot
de Samuel Beckett. Traducció: Josep Pedrals
Del 27/11/2019 al 04/01/2020
Beckett’s ladies: Passos, Bressol, No jo, Anar i tornar
de Samuel Beckett
Del 12/12/2019 al 04/01/2020