Xerrada

Identitat i metamorfosi a l’art

amb Miquel del Pozo i Mireia Calafell
Data
30/11/2022
Horari

A les 19h

Espai
Sala de dalt
Preu
3€ | Personatges de la Beckett gratuït

Al llarg de la història, l’art i l’escriptura han representat les imatges que en cada moment hem tingut de nosaltres mateixos i dels altres. Ha anat plasmant les diferents idees d’identitat vigents en cada moment històric. Amb l’arquitecte i divulgador de l’art Miquel del Pozo i la poeta Mireia Calafell farem un viatge a través d’aquesta història per entendre com la forma en què ens hem representat i la noció d’identitat que hem tingut ha anat mutant i transformant-se. A través de la lectura de poemes i de l’art, veurem com, en certs sentits, la identitat és un mite que hem anat confegint i deconstruint al llarg dels segles.

Participants

Miquel del Pozo

Arquitecte i divulgador de la història de l’art. Compagina l’exercici professional de l’arquitectura amb l’assaig i la reflexió teòrica al voltant de l’art i l’arquitectura. En l’àmbit de la difusió cultural, és creador del projecte #MA140 (Mirar al Arte en Twitter), que ha traspassat l’espai virtual i s’ha materialitzat en conferències i sessions en diferents àmbits educatius i culturals. Així mateix, col·labora en diversos mitjans de ràdio i televisió.

Mireia Calafell

Poeta, escriptora i productora cultural. Llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, treballa a Sullivan, des d’on desenvolupa projectes culturals i educatius. Va ser codirectora del festival Poesia i + (2016 i 2017) i des del 2018 és codirectora del festival Barcelona Poesia. En l’àmbit de la recerca, ha publicat diversos articles en revistes especialitzades en estudis culturals. Ha publicat, entre d’altres, Poètiques del cos (Editorial Galerada, 2006), Costures (Viena Edicions, 2010), Tantes mudes (Perifèric Edicions, 2014) i Nosaltres, qui (LaBreu Edicions, 2020).

Amb la participació de Miquel del Pozo, arquitecte i divulgador de la història de l’art, i Mireia Calafell, poeta, escriptora i productora cultural

Modera: Raül Garrigasait

El cicle de conferències El mite de la identitat està organitzat pel Festival Clàssics.

Et pot interessar
Tocar mare
de Marta Barceló
Del 09/11/2022 al 04/12/2022
Travy
de Pau Matas Nogué i Oriol Pla Solina
Del 16/12/2022 al 15/01/2023
Espectacle
La gran farsa
(Els jutges no porten botons vermells a la toga)
de Santiago Fondevila
Del 15/12/2022 al 08/01/2023