Conferència

La reconquesta del carrer

Conferència de Manu Fernández
Data
10/04/2018
Horari

A les 19h

Espai
Sala de baix
Preu
3€ | Personatges de la Beckett gratuït

Durant el segle XX, la massificació de l’automòbil va col·lapsar les ciutats heretades del passat. Però el segle XXI s’ha llevat amb l’ànsia de reconquerir l’espai públic dels centres urbans. Tot i així, moltes intervencions de millora urbana continuen invertint esforços faraònics en amagar cotxes —aparcaments, túnels, vies ràpides—, com si es tractés d’escombrar la brutícia sota una catifa verda. En efecte, el vehicle privat segueix estant altament subvencionat. L’única reconquesta honesta dels carrers passa per reduir els recursos públics que li destinem. Guanyar-li espai en favor del transport col·lectiu de superfície, dels carrils pedalables o dels corredors verds per a vianants. Aquesta no és només la manera més efectiva de reduir la contaminació; és també la forma més democràtica de combatre la injustícia espacial, el canvi climàtic, el malbaratament energètic o l’acumulació d’oportunitats en poques mans.

La conferència anirà precedida d’un «llindar sonor» específic [3 min.], obra de Miquel Jordà i Úrsula San Cristóbal, i de la lectura dramatitzada On les he ficades? de Bea Vilaseca, interpretada per ella mateixa.

Manu Fernández, investigador i consultor de polítiques urbanes

Doctor per la UPV / EHU (2015) amb la tesi La smart city como imaginario socio-tecnológico. La construcción de la utopía urbana digital. Fruit d’aquesta investigació, recentment ha publicat el llibre Descifrar las smart cities. Qué queremos decir cuando hablamos de smart cities. Llicenciat en Dret Econòmic i Màster en Gestió Mediambiental.

Investigador i consultor de polítiques urbanes, durant els seus més de 15 anys de trajectòria professional ha estat involucrat en projectes relacionats amb la sostenibilitat local i l’anàlisi de les economies urbanes. La seva activitat està centrada en temàtiques com la participació ciutadana, activació d’espais públics, polítiques de sostenibilitat, intersecció entre el digital i el social a la vida urbana…

Autor del blog Ciudades a Escala Humana (www.ciudadesaescalahumana.org).

Et pot interessar
Conferència Adéu al cotxe!
L’urbanisme després del cotxe
Conferència de Maria Buhigas
17/04/2018
Conferència Adéu al cotxe!
El canvi de paradigma
Conferència d'Antonio Turiel
24/04/2018
Conferència Adéu al cotxe!
La batalla cultural
Projecció audiovisual comentada per Andrés Hispano i Félix Pérez-Hita
03/04/2018
Motor i veu
Mostra del laboratori del cicle 'Adéu al cotxe!'
Del 12/04/2018 al 15/04/2018