Xerrada

Morir abans de néixer

a càrrec de Paula Bonet, Clàudia Cedó i Núria Jar
Data
05/10/2019
Horari

A les 18:30h

Espai
Sala de dalt
Preu
3€ | Personatges de la Beckett i Comunitat UOC Gratuït

Compra d’entrades d’espectacle + col·loqui aquí
Adquireix l’entrada amb la tarifa ENTRADA GENERAL + COL·LOQUI

La mort gestacional i perinatal ha estat llargament un tema tabú, paït en solitud, amagat en la conversa. De cop, les expectatives creades queden escapçades i, sovint, són substituïdes pel desconcert, pel dolor, per la culpa, per la incomprensió. El nadó hi és i ja no hi és. A redós de l’obra Una gossa en un descampat, es proposa un diàleg per parlar de la pèrdua més inesperada, de com parlar-ne, de com acompanyar aquest dol.

Paula Bonet

Llicenciada en Belles Arts, s’ha convertit en una de les principals ambaixadores del feminisme a Espanya. El seu treball es centra en la pintura a l’oli, el gravat, la il·lustració i l’escriptura. Ha realitzat exposicions a Barcelona, Oporto, París, Londres, Berlín, Santiago de Xile i Ciutat de Mèxic entre d’altres llocs. Ha publicat varis llibres d’èxit: Qué hacer cuando en la pantalla aparece The End, 813 Truffaut, La sed i Roedores|Cuerpo de embarazada sin embrión. Freqüent col·laboradora a eldiario.es amb articles que qüestionen el sistema patriarcal, a l’octubre de 2018 rep l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana sent guardonada amb la Medalla al Mèrit Cultural.

Clàudia Cedó

Psicòloga, dramaturga i directora teatral. Vinculada al teatre des de l’adolescència, el 2006 crea Escenaris Especials, un projecte on aplega la seva doble formació com a psicòloga i dramaturga, oferint cursos de teatre a persones en risc d’exclusió social. Com a dramaturga, ha escrit i dirigit diferents obres que li han valgut el reconeixement de crítica i públic, com ara el Butaca al Millor Text per Tortugues: La desacceleració de les partícules. El seu últim text, Una gossa en un descampat, és fruit de la residència a la Sala Beckett i de la seva experiència personal, s’ha traduït a quatre llengües i ha estat guardonat en diferents categories dels Premis Butaca i dels Premis de la Crítica, entre d’altres.

Núria Jar

Periodista freelance, especialitzada en ciència i salut. Col·laboradora habitual del Via Lliure de RAC1, Muy Interesante, agència SINC i Revista 5W. Coordina el taller de ràdio del Màster de Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra. La mort i el dol perinatal és un dels seus temes de llarg recorregut. El seu projecte documental Morir abans de néixer va rebre el premi audiovisual de la Fundació Víctor Grífols.

Modera:

Jaume Claret

Jaume Claret és professor agregat als Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya. Llicenciat en Ciències de la Comunicació (UAB) i en Humanitats (UPF) i doctor en Història (UPF), la seva recerca s’ha centrat en la historia intel·lectual, cultural i política espanyola i catalana contemporànies i actualment dirigeix el projecte de recerca: “Regiocat. Regionalisme a Catalunya sota el règim de Franco: discursos i pràctiques”. És autor de diferents articles, capítols i llibres, entre els darrers “Pasqual Maragall: pensamiento y acción” (RBA, 2017) i “Ganar la guerra, perder la paz. Memorias del general Rafael Latorre Roca” (Critica, 2019).

El cicle Memento mori. Recordem-nos de morir està organitzat per la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Et pot interessar
Una gossa en un descampat
de Clàudia Cedó
Del 19/09/2019 al 13/10/2019
No m’oblideu mai
d'Elies Barberà, Llàtzer Garcia i Marta Montiel a partir de testimonis reals
Del 10/10/2019 al 20/10/2019
La mort del Sàpiens
a càrrec de Pedro Azara, Joana Maria Pujades i Jordi Serrallonga
28/04/2020
360 grams
d'Ada Vilaró
Del 19/10/2019 al 20/10/2019