Xerrada

Six Feet Under

a càrrec de Desirée de Fez i Òscar González
Data
10/03/2020
Horari

A les 19h

Espai
Sala de dalt
Preu
3€ | Personatges de la Beckett i Comunitat UOC gratuït

16Pel·lícules i sèries de televisió han fet de la mort un dels seus grans temes: funerals, la vida al més enllà, el dol… Grans i petites històries han tractat de la mort o han inclòs la mort com a part fonamental o parcial de les seves trames. Difícilment entendríem una història del cinema sense ¡Qué bello es vivir!, El setè segell, El sexto sentido o Coco. O deixaríem fora del podi de les millors sèries Six Feet Under, Les Revenants, Lost o American Horror Story. Parlar del vincle entre la mort i la pantalla és repassar algunes de les obres més rellevants de la història del cine i la televisió.

Hi participaran:

Desirée de Fez

Columnista d’El Periódico de Catalunya i crítica de cinema a Fotogramas, Rockdelux i La Finestra Indiscreta de Catalunya Ràdio. Directora del programa Marea Nocturna (Ràdio Primavera Sound), especialitzat en cinema fantàstic i de terror, també coordina i presenta la secció de cine del programa de TVE Página Dos (La 2). Col·laboradora del Festival Internacional de Cine de San Sebastián, és membre de l’equip del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya-Sitges i imparteix classes a les escoles FX Cinema i La Casa del Cine. A més de col·laborar en nombroses publicacions col·lectives, és autora de diversos llibres, entre ells Películas clave del cine de terror moderno (Robinbook), Pantalla Rasgada: Quince conversaciones con cineastas y escritores sobre sueños y cine (Arkadin; coescrito con Jordi Sánchez-Navarro)

Òscar González

Historiador, lector professional i documentalista. Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i màster per l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives de la Universitat Pompeu Fabra. Tutor en el grau de Geografia, Història i Història de l’Art i professor col·laborador en el grau d’Humanitats, ambdós a la Universitat Oberta de Catalunya. Publica crítiques de cinema en el portal digital Fantasymundo i col·labora en la secció de sèries de TV del programa Nits de ràdio a Onda Cero Catalunya.

Web personal: http://oscargonzalezcamano.com

Modera:

Jaume Claret

Jaume Claret és professor agregat als Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya. Llicenciat en Ciències de la Comunicació (UAB) i en Humanitats (UPF) i doctor en Història (UPF), la seva recerca s’ha centrat en la historia intel·lectual, cultural i política espanyola i catalana contemporànies i actualment dirigeix el projecte de recerca: “Regiocat. Regionalisme a Catalunya sota el règim de Franco: discursos i pràctiques”. És autor de diferents articles, capítols i llibres, entre els darrers “Pasqual Maragall: pensamiento y acción” (RBA, 2017) i “Ganar la guerra, perder la paz. Memorias del general Rafael Latorre Roca” (Critica, 2019).

El cicle Memento mori. Recordem-nos de morir està organitzat per la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Et pot interessar
Morir demà
a càrrec d'Íngrid Guardiola, José María Lassalle i Genís Roca
21/04/2020
AJORNAT – Les croquetes oblidades
de Clàudia Cedó
Del 21/03/2020 al 05/04/2020