Anunciats els guanyadors de les beques Carme Montoriol i Montserrat Roig 2021

Divendres 26 març 2021

24 creadors i creadores literaris han estat seleccionats en la 3a convocatòria de les beques Carme Montoriol i en la 5a edició de la convocatòria de les beques Montserrat Roig, concedides per l’Institut de Cultura de Barcelona, dins el marc del programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO.

Les beques Carme Montoriol donen suport a dramaturgs i dramaturgues, amb una inversió total de 12.000 € (quatre beques). Els becats i les becades en aquesta tercera edició són: Queralt Riera, Ferran Joanmiquel, Oriol Morales i Josep Maria Miró. En la tercera edició s’han presentat 58 projectes, 24 dones i 34 homes, entre els quals se n’han seleccionat quatre que desenvoluparan el seu treball en espais singulars de la ciutat vinculats a la creació escènica: Escenari Joan Brossa, Nau Ivanow, Sala Beckett i Teatre Tantarantana; els quatre equipaments teatrals formen part de la xarxa de Fàbriques de Creació. La Sala Beckett acollirà durant la temporada 2021-22 la dramaturga catalana Queralt Riera.

La selecció dels guanyadors i guanyadores d’ambdues beques s’ha fet a través d’una convocatòria oberta amb un comitè d’experts format per Toni Casares (Sala Beckett), Ferran Murillo (Tantarantana), Marc Chornet (Escenari Joan Brossa), Ester Nadal (Nau Ivanow) i Mercè Sàrrias –en el cas de les beques Carme Montoriol–, i per, Albert Lladó (escriptor), Mireia Perelló (llibretera) i Silvia Querini (editora) – per a les beques Montserrat Roig.