Ajuts Benet i Jornet per a l’escriptura de textos teatrals en llengua catalana

Data d'inici 14/02/2023 | Data final 17/04/2023

En el context de la seva activitat de suport a la literatura dramàtica i a la dramatúrgia contemporània, la Sala Beckett obre una nova convocatòria d’ajuts per a l’escriptura de textos teatrals originals en llengua catalana.

Els Ajuts Benet i Jornet de la Sala Beckett tenen com a objectiu estimular l’escriptura dramàtica en llengua catalana i ampliar el corpus d’obres del repertori teatral contemporani.

Amb el nom de Benet i Jornet, la Sala Beckett vol retre homenatge a la figura d’aquest escriptor, fonamental per a la recuperació de la literatura dramàtica catalana a partir de la segona meitat del segle XX. Per això, en la valoració dels projectes, a més de l’interès teatral, es tindrà especialment en compte la qualitat literària de l’escriptura.

En la seva primera edició (2023), la Sala Beckett atorgarà un o dos d’aquests ajuts, en funció del nombre i la qualitat de les sol·licituds rebudes.

Dotació

La dotació prevista de cada ajut és de 2.500 euros per l’escriptura de l’obra i per la cessió en preferència dels drets de producció i exhibició durant 2 anys, en cas que la Sala Beckett volgués dur-la a escena.

Calendari

El calendari de treball i procés d’escriptura quedarà establert amb detall en el plec de condicions d’atorgament de l’ajut. La versió definitiva de la nova obra haurà d’estar escrita abans de finals de febrer de 2024.

Requisits

Els sol·licitants, que han d’haver estrenat com a mínim un parell d’obres de teatre en l’àmbit professional, hauran d’enviar la següent documentació: un CV teatral (màxim, 1 pàgina), un esbós del projecte que es vol escriure (màxim, 2 pàgines) i dues pàgines de mostra provisional de l’escriptura del text.

Els sol·licitants han d’enviar aquesta informació al mail obrador@salabeckett.cat amb l’assumpte: Ajuts Benet i Jornet + nom del sol·licitant.

Termini de sol·licitud

El termini per a la recepció de sol·licituds és:

17 d’abril de 2023 a les 23:59h.

No s’admetrà cap sol·licitud presentada fora de termini.