Curs

Els meus documents

Taller dirigit a qualsevol artista (intèrpret, dramaturg, director i fins i tot d’altres disciplines) que vulgui escriure una conferència performàtica basada en un arxiu personal
Professora: Lola Arias ,
Dates
Del 03/07/2023 al 07/07/2023
Horaris
De dilluns a divendres de 10 h a 13 h i de 14 h a 16 h
Preu
270 € (dinar inclòs)
Idioma
Castellà
Més informació

Total hores: 25 h

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Una lecture-performance és una expressió intraduïble. Conferència performàtica? Xerrada performativa? Performance parlada? El gènere lecture-performance va néixer als anys 60 de la mà de Joseph Beuys i Robert Smithson com una manera de convertir un discurs en una obra d’art. En els darrers anys, el format ha anat proliferant en el teatre, la dansa i les arts visuals, transformant-se en una de les variants del teatre conceptual. Artistes com Rabih Mroué, Tim Etchells o Jérôme Bel han reinventat el gènere, fent d’aquestes conferències no acadèmiques una manera d’exposar i narrar investigacions o experiències.

Aquest taller convida artistes de diferents disciplines a desenvolupar la seva pròpia lecture-performance a partir d’una investigació personal, una experiència radical, una història que els obsessioni. Els meus documents pretén indagar en el gènere tot buscant un híbrid entre art conceptual, investigació i teatre. Un espai on els discursos, els formats i els públics de diferents disciplines puguin confluir.

Els meus documents té un format mínim: l’artista en escena amb els documents. Una manera de fer visibles aquestes investigacions que de vegades es perden en una carpeta sense nom a l’ordinador.

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC Festival de Barcelona 2023.

Lola Arias

Lola Arias és escriptora, directora de teatre i cinema i performer. És una artista multifacètica el treball de la qual fusiona persones de diferents àmbits (veterans de guerra, excomunistes, nens migrants, etc.) en projectes de teatre, literatura, música, cinema i arts visuals. Les seves obres transiten la frontera entre la ficció i la realitat. Els seus textos han estat traduïts a més de set idiomes i s’han presentat a festivals i teatres de tot el món, com el Festival d’Avignon de França; el Theater Spektakel de Zuric; el We are here de Dublín; l’Spielart Festival de Munic; l’Alkantara Festival de Lisboa i l’Under the Radar de Nova York, així com en espais d’art com el Red Cat de Los Angeles, el Walker Art Centre de Minneapolis i el Museum of Contemporary Art de Chicago.

La temporada 2021-22 el seu espectacle Lengua madre es va poder veure al Teatre Lliure de Barcelona.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
La imaginació abans de l’escriptura
Taller de creació escènica dirigit a creadors de qualsevol àmbit que desitgin passar uns dies pensant sobre alguna cosa que es mostra en directe: teatre, dansa, performance, etc.
Del 10/07/2023 al 14/07/2023
Lectura dramatitzada XVIII Obrador d'estiu
L3 – Fontana
de Roser Vilajosana Sesé
13/07/2023
Els meus documents
Taller dirigit a qualsevol artista (intèrpret, dramaturg, director i fins i tot d’altres disciplines) que vulgui escriure una conferència performàtica basada en un arxiu personal
Del 03/07/2023 al 07/07/2023