Curs

Tot el que és privat és polític. Un taller per a persones amb biografia

Taller de creació escènica
Professora: Yael Ronen ,
Dates
Del 10/07/2023 al 15/07/2023
Horaris
De dilluns a dissabte de 10 h a 14 h i de
16 h a 18 h (dissabte, només matí)
Preu
360 € (dinar inclòs)
Idioma
Anglès (sense traducció)
Més informació

Total hores: 34 h

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

El taller explorarà la tensió i les possibilitats entre una biografia única i personal i una història col·lectiva. Com els nostres drames privats es fan ressò de l’esperit del temps, el Zeitgeist. Com els nostres records personals i la memòria històrica poden diferir o semblar que estan interrelacionats. Com una vida individual està embullada amb les identitats nacionals. I com aquesta trobada obre autèntiques i postautèntiques vies de narració per a l’escenari. Examinarem i estirarem els límits de veritat i ficció del teatre en els nostres temps postfactuals.

El taller està adreçat tant a actrius*actors com a escriptores*escriptors que no tinguin por de mostrar-se. Serà una autoinvestigació que dissoldrà els papers tradicionals d’escriptores*escriptors i actrius*actors. Treballarem amb materials privats, recerca històrica, improvisacions, missions d’escriptura, exercicis de l’àmbit terapèutic i espiritual. Serà pràctic i personal. Recordarà les primeres setmanes dels nostres assaigs i les sessions d’escriptura col·lectiva. Descobrirem quines són les històries que volem explicar amb la nostra pròpia veu individual.

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC Festival de Barcelona 2023.

Yael Ronen

Yael Ronen, directora resident del Teatre Maxim Gorki, va néixer a Jerusalem l’any 1976. Prové d’una família de teatre i és considerada una de les creadores teatrals més fascinants de la seva generació a nivell internacional. L’eina més important de què disposa és l’humor negre en el marc de conflictes històrics. La seva obra Third Generation, amb actors alemanys, israelians i palestins, va ser convidada a nombrosos festivals. Un altre dels seus muntatges, Hakoah Wien, desenvolupat al Schauspielhaus Graz, va rebre el premi teatral austríac Nestroy l’any 2013. Es va encarregar de l’estrena mundial de la novel·la de gran èxit d’Olga Grjasnowa All Russians Love Birch Trees. Common Ground va sorgir com una meditació per part de Ronen i els seus actors sobre els dies posteriors a la guerra a l’antiga Iugoslàvia. L’obra va ser convida al prestigiós festival Theatertreffen de Berlín i va guanyar el premi del públic al Mülheimer Theatertage.

Els seus primers muntatges al Teatre Maxim Gorki van ser Erotic Crisis i Das Kohlhaas-Prinzip. The Situation es va estrenar al Gorki l’any 2015 i va suposar per a Ronen una segona invitació al festival Theatertreffen. L’obra debat la situació política al Pròxim Orient i va ser escollida pels crítics en l’enquesta anual de la revista Theater heute com l’obra de l’any el 2016. El Gorki va obrir la seva temporada 2016/2017 amb la seva peça Denial, un projecte sobre la repressió personal i política. D’altra banda, Ronen va ser guardonada amb el premi austríac Nestroy per Lost and Found en la categoria de millor obra. El 2017 va rebre un premi del centre alemany de l’International Theatre Institute en el marc del Dia Mundial del Teatre, i va dirigir l’estrena mundial de Winterreise  رحلة الشتاء  amb el recentment fundat Exil Ensemble al Gorki. El mateix any, també va ser guardonada amb el 14è Europe Prize Theatrical Realities. Al Teatre Maxim Gorki també ha posat en escena Roma Armee, A Walk on the Dark Side, Yes but No i Third Generation – Next Generation. El seu muntatge Slippery Slope – Almost a Musical va ser convidat al festival Theatertreffen del 2022. L’any 2022 va abordar les teories de la conspiració a Operation Mindfuck – Based on a True Story, but Not Really i va dirigir Blood Moon Blues.

Des de la temporada 2019/2020 és membre del Consell Assessor Artístic del Teatre Maxim Gorki, el qual assessora el director artístic Shermin Langhoff.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
El taller de la bossa del teatre
Curs avançat de dramatúrgia
Del 11/07/2023 al 15/07/2023
L’autoficció: l’esvaïment del jo
Curs avançat de dramatúrgia dirigit a dramaturgs, així com a directors, intèrprets i estudiosos del fet teatral
Del 10/07/2023 al 15/07/2023
La imaginació abans de l’escriptura
Taller de creació escènica dirigit a creadors de qualsevol àmbit que desitgin passar uns dies pensant sobre alguna cosa que es mostra en directe: teatre, dansa, performance, etc.
Del 10/07/2023 al 14/07/2023
Lectura dramatitzada XVIII Obrador d'estiu
No he estat mai a Dublín
de Markos Goikolea Unzalu
14/07/2023