caesen
Curs

La màgica metamorfosi dels materials

Taller avançat de dramatúrgia
Dates
Del 08/05/2017 al 10/05/2017
Horaris
Dilluns, dimarts i dimecres de 17h a 20h
Preu
110€
Més informació

Total hores: 9 hores (3 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

En teatre contemporani es pot veure de tot dalt de l’escenari: novel·les, pel·lícules, biografies i fins i tot textos filosòfics. Es pot arribar a pensar que l’art de la dramatúrgia original viu hores baixes, però la transferència entre diferents gèneres sempre ha existit. Fins i tot l’obra més famosa del món, Hamlet, existia en moltes variacions abans de la versió que en va fer Shakespeare.

Així doncs, per què adaptar? Algunes històries més antigues podrien tenir sentit per a nosaltres però cal treure la pols a algunes de les seves parts. Algunes històries són úniques i constitueixen una inspiració intemporal per a generacions d’artistes.

Arran d’això, en aquest taller examinarem de molt a prop les diverses tècniques per utilitzar tota mena de materials per a la nostra pròpia escriptura: fins a quin punt hauríem de ser fidels a aquest material? Totes les novel·les es poden adaptar a l’escenari? Per què no escriure una obra nova de trinca?

Com a escriptora amb experiència adaptant novel·les (El gran Gatsby o El Quixot), reescrivint obres clàssiques (Les tres germanes de Txèkhov o El Misantrop de Molière) i creant obres basades en contes de fades, novel·les gràfiques i mites populars, Rebekka Kricheldorf concretarà amb els alumnes els criteris particulars que necessita un text escènic. També es treballaran diversos exemples literaris per fer-ne alguns experiments tot adaptant-los i modificant-los.

Amb el suport de:

gi_logo_horizontal_black_srgb

Resultado de imagen de logo grup focus

Rebekka Kricheldorf

Viu a Berlín. Va estudiar Filologia Romànica a la Universitat d‘Humboldt i Escriptura Dramàtica a la Universitat de les Arts de Berlín. Ha escrit nombroses obres per a diversos teatres, com l’Staatstheater de Stuttgart, l’Staatstheater de Kassel, el Theaterhaus de Jena, el Theater am Neumarkt de Zuric, l’Staatstheater de Bern i el Deutsche Theater de Berlín. El 2004 va ser autora resident del Nationaltheater de Mannheim i, del 2009 al 2011, assessora artística i autora resident del Theaterhaus de Jena. El maig del 2017 estrenarà Els tres aniversaris a La Villarroel.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Escriure teatre al segle XXI (Idees i tècniques per a un teatre contemporani)
Curs avançat de dramatúrgia
Del 18/04/2017 al 30/05/2017
Curs
Les històries de la nostra gent gran
Taller d’escriptura per a persones a partir de 45 anys
Del 27/04/2017 al 25/05/2017
Curs
Estructuras del caos (Estructuras y dispositivos de la escritura escénica contemporánea)
Curs avançat d'escriptura teatral
Del 15/05/2017 al 18/05/2017
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar