Curs

Taller tabú

Taller avançat de dramatúrgia
Professor: Paco Bezerra ,
Dates
Del 12/07/2021 al 17/07/2021
Horaris
De dilluns a dissabte de 10h a 14h
Preu
240€
Idioma
Castellà
Més informació

Total hores: 24h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà online.

D’haver sentit la necessitat de defensar (aferrissadament) una idea, donar a conèixer el meu parer (sobre algun assumpte) o emprendre la meva particular lluita (contra qualsevol injustícia), mai no hauria estudiat dramatúrgia, sinó que hauria creat un compte a Twitter, no perquè consideri que tenir idees pròpies està malament, sinó perquè sempre he cregut que el teatre no és el millor escenari per dur a terme una manifestació d’aquesta mena. El teatre, des del meu punt de vista, és el millor escenari per reflexionar i fer pensar la gent. I això com es fa? Plantejant un conflicte que enfronti dues postures antagòniques i fent que, d’aquesta col·lisió d’idees, sorgeixi una pregunta de difícil resposta. Sé que ho he aconseguit quan, un cop plantejada la situació, els receptors de l’obra que al principi pensaven una cosa acaben convençuts de la contrària, i, al revés, quan aquells i aquelles que van començar apostant per la contrària van acabar valorant aquella amb què, en principi, no estaven tan d’acord. Sí, el teatre que sempre he perseguit és un teatre que no és dogmàtic ni concloent, que es nodreix de la contradicció i, sobretot, que gosa parlar de totes aquelles coses de les quals, en principi, no se’ns permet parlar. I m’aturo aquí perquè és en aquest aspecte, precisament, que m’agradaria centrar el taller, el tabú, o, el que és mateix: tot allò que està prohibit fer o dir, ja sigui per convencions religioses, psicològiques o socials. El requisit per assistir a aquesta experiència col·lectiva serà aportar el primer dia del curs una idea o una escena escrites a partir d’aquesta premissa de tabú. I, per això, a continuació adjunto dues obres llargues i una curta, de la meva autoria, perquè puguin servir d’exemple del que estic intentant explicar: Grooming, El pequeño poni i @hotmigrants.

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2021 Festival de Barcelona.

Aquest curs compta amb el suport de la Fundació SGAE.

Paco Bezerra

Paco Bezerra ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Dramática 2009, el Premio Nacional de Teatro Calderón de la Barca 2007, la Menció d’Honor del Premio Lope de Vega 2009, el Premio de Teatro Jóvenes Creadores de la Comunidad de Madrid 2005, el Premio Morales-Martínez/Barahona de Soto 2003, el Premio Promoción de Almería en el Exterior 2009, el Premio Eurodram 2014, el Premio al Mejor Autor Dramático en els XXI Premios GETEA de Buenos Aires i el Premio Cerino al Mejor Autor de la 64a edició del Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida. Ha estat finalista del XI Premio Valle-Inclán de Teatro 2017, XIX Premios Max de Teatro, XVI Premio Europa per il Teatro 2017, Premios ACE 2018 (Asociación de Críticos del Espectáculo de Argentina), Premio Romero Esteo 2004 i Premio Caja Madrid de Teatro Exprés 2002. Ha publicat una desena textos que han estat traduïts a nombrosos idiomes i s’han estrenat arreu del món: Las criadas (2020), Fedra (2018), Lulú (2017), @hotmigrants (2016), El pequeño poni (2016), El señor Ye ama los dragones (2013), Ahora empiezan las vacaciones (2012), La escuela de la desobediencia (2011), La tierra de las montañas calmas (2010), Mr. Hitchcock vs Carolina 16 (2009), Grooming (2009), Dentro de la tierra (2007) i Ventaquemada (2003), entre altres.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Per acabar amb el teatre
Taller d’escriptura dramàtica adreçat a autors, actors, artistes performàtics, directors, artistes visuals i ballarins, sense requisits previs
Del 05/07/2021 al 08/07/2021
Decàleg per a una veritat escènica
Taller d’interpretació per a actrius i actors professionals
Del 19/07/2021 al 24/07/2021
Intel·ligència teatral
Taller de creació escènica dirigit a artistes, dramaturgs, directors d’escena, escenògrafs i artistes conceptuals més que a actors i actrius
Del 05/07/2021 al 09/07/2021
Allò que mirem i allò que sabem (Taller pràctic de creació escènica)
Taller dirigit a intèrprets, dramaturgs, directors, ballarins i coreògrafs interessats en la creació escènica contemporània
Del 12/07/2021 al 17/07/2021