Agrupación Señor Serrano

Companyia resident 2020-21

Fundada per l’Àlex Serrano a Barcelona el 2006, l’Agrupación Señor Serrano és una companyia de teatre que crea espectacles originals basats en històries que emergeixen del món contemporani. La companyia explota la riquesa de recursos tant innovadors com vintage per tal d’estendre els límits del seu teatre. Basant-se en col·laboracions creatives, les produccions de Señor Serrano barregen performance, text, vídeo, so i maquetes per escenificar històries relacionades amb aspectes discordants de l’experiència humana d’avui en dia. Les produccions de la companyia s’estrenen i giren, sobretot, internacionalment.

L’Agrupación Señor Serrano gesta i produeix espectacles intermèdia de creació pròpia. El nucli de la companyia actualment el composen l’Àlex Serrano, el Pau Palacios i la Barbara Bloin. A més, per a cadascun dels seus espectacles la companyia ha comptat amb la col·laboració imprescindible d’un equip creatiu multidisciplinari i versàtil.

El 3 d’agost de 2015, l’Agrupación Señor Serrano va ser guardonada amb el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia. A més d’aquest reconeixement, la companyia ha estat premiada de manera regular tant a nivell nacional com internacional (Premi Ciutat de Barcelona, Premi FAD Sebastià Gasch, etc.) i ha rebut elogioses crítiques en mitjans com The New York Times, Folha de Sao Paulo, L’Espresso, Tiempo Argentino o La Vanguardia entre d’altres.

Alguns dels seus darrers espectacles són The Mountain (2020GREC Festival de Barcelona), Kingdom (2018, GREC Festival de Barcelona), Birdie (2016, GREC Festival de Barcelona), A House in Asia (2014, GREC Festival de Barcelona) o BBBB (2012,Festival TNT de Terrassa). A la Sala Beckett, Agrupación Señor Serrano ha presentat Memo Contra.Natura (2010), Katastrophe (2011) i Projecte Olympus (2020-21).