Anna Wakulik

Anna Wakulik va néixer a Gdańsk, Polònia, i va estudiar a l’Escola de Dramatúrgia (Szkoła Dramatu) del Teatr na Woli de Varsòvia i a l’Institut de Cultura Polonesa de la Universitat de Varsòvia. És dramaturga associada del Teatr Dramatyczny, Varsòvia. Del 2012 al 2014 va ser directora literària del Teatr im. L. Solskiego, Tarnów. Va ser secretària de premsa del Teatr Atelier im. A. Osieckiej, Sopot, del 2006 al 2009.

Ha escrit Zażynki (Temps de sega) (Teatr Polski, Poznań; Royal Court Theatre, Londres) i Bohaterowie (Herois) (Teatr im. L. Solskiego, Tarnów). Zażynki va ser nominada a un Premi London Evening Standard Theatre l’any 2013, va rebre el Premi de la Premsa en el concurs de dramatúrgia Metafory del Teatr Polski de Poznań i va ser preseleccionada en el concurs de dramatúrgia contemporània Polònia en Escena.

Ha estat finalista del Premi de Dramatúrgia Gdynia (Gdyńska Nagroda Dramaturgiczna) múltiples vegades: l’any 2010 per la seva obra Krzywy domek (Casa tortuosa) (en col·laboració amb la sèrie Teatroteka, 2016; Teatre de la Ràdio Polonesa, 2016); l’any 2014 per Wasza wysokość (Sa Altesa) (estrenada al Teatr WARSawy; en col·laboració amb la sèrie Teatroteka, 2015; Teatre de la Ràdio Polonesa, 2017), el 2015 per Dziki Zachód (La sentència) i el 2016 per Błąd wewnętrzny (Error intern). Altres premis i nominacions: finalista l’any 2009 amb l’obra Sans Souci en el concurs de dramatúrgia Metafory Rzeczywistości del Teatr Polski Poznań; guanyadora el 2011 del concurs de dramatúrgia del Teatr Wybrzeże amb Elżbieta H. (Elizabet H.).

Ha publicat en el revista mensual de dramatúrgia Dialog (Diàleg) (incloent les obres Sans Souci, Elżbieta H., Zażynki, Wasza wysokość i Dziki Zachód). Va rebre una beca del Ministeri de Cultura i Patrimoni Cultural de Polònia l’any 2013. També ha impartit classes d’escriptura creativa al Collegium Civitas, Szkoła Dramatu, i a l’Escola de Fotografia i Disseny Gràfic de Varsòvia.