Carol López

(Barcelona, 1969)

Autora i directora.
Docent a l’Escac i a Eòlia.
Va ser Directora Artística de La Villarroel durant tres temporades.
Ha escrit i dirigit vàries obres estrenades a Barcelona, Madrid, Buenos Aires i Ciutat de Mèxic. Entre elles, V.O.S. (Versió original subtitulada), Last chance, 987 dies, Boulevard, Res no tornarà a ser com abans, Sunday morning, Germanes, Bonus Track o Família (im)possible.
També ha escrit i dirigit les adaptacions televisives de Germanes i de Res no tornarà a ser com abans, emeses per TV3 i nominades als Premis Gaudí.
Ha dirigit igualment textos aliens, com Las Bárbaras de Lucía Carballal, El sistema solar de Mariana de Althaus, El viaje a ninguna parte de Fernando Fernán Gómez, L’efecte de Lucy Preble, Tres dones i un llop de Javier Daulte, En defensa dels mosquits albins de Mercè Sàrrias o Estètic Paradise de Victoria Szpunberg.
Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos premis, com ara el Premi Max a l’autoria en català per Germanes i L’any que ve serà millor, els Premis Butaca al millor espectacle i text per Germanes i a la millor direcció i espectacle de petit format per V.O.S, el Premi de la crítica a la millor direcció per Germanes i el Maria Teresa de León per autores dramàtiques per Susie.