Ceren Ercan

(Istanbul, Turquia, 1981)

Després de graduar-se al Departament de Crítica Teatral de la Universitat d’Istanbul, va continuar els seus estudis al Departament de Cinema de la Universitat de Màrmara. Des de l’any 2003, treballa com a dramaturga al Teatre Municipal Bakirkoy. És una de les fundadores del projecte ‘New Text New Theatre’ de Galata Perform, on ofereix cursos de formació i assessoria en dramatúrgia.

L’any 2007 va cofundar Oyun Deposu i va treballar a l’equip creatiu per a la seva obra The Ugly Human-Ling, traduïda a tres idiomes, representada en nombrosos festivals d’Europa i publicada a la revista alemanya Theater heute. L’any 2010 va prendre part en el taller de dramatúrgia de Simon Stephens a la Sala Beckett.

És la directora i coautora de l’obra Istenmeyen, estrenada al 19è Festival de Teatre Internacional d’Istanbul l’any 2014. Istenmeyen també s’ha representat al Chantier d’Europe de París, organitzat pel Théâtre de la Ville, i al Phoenix Theatre Ensemble de Nova York.

The Rebellion Day of Dogs, inspirada en Madame Bovary, es va representar per primer cop en una coproducció entre el Sao Luiz Teatro Municipal de Lisboa i Platform l’any 2016.

Posteriorment, Ercan va començar a treballar en la trilogia de Turquia formada per I Love You Turkey, Berlin Time i Tehran Dream. I Love You Turkey continua representant-se en un teatre municipal d’Istanbul. Berlin Dream continua aplegant públic a Istanbul arran de la col·laboració entre Fringe Ensemble i Platform i també s’ha representat en alemany a Bonn.

Ceren Ercan treballa actualment en Tehran Dream. També treballa com a assessora de guions i de dramatúrgia i dóna classes de cinema i de dramatúrgia a la Universitat Bahcesehir.