Gabriela Izcovich

(Buenos Aires, Argentina, 1960)

Directora, actriu i dramaturga. És autora de les obres Todos Hablan, Por favor sentate, Sin voz,  Cosas que pasan, Bocas de Registro, Alma teatral, Estás igual i Siempre es bueno irse alguna vez de alguna parte. Totes aquestes obres han estat dirigides, i en alguns casos també interpretades, per ella mateixa. Destaca també la seva feina d’adaptadora teatral d’importants novel·les, com Intimitat de Hanif Kureishi, L’última trobada de Sándor Márai, Teràpia de David Lodge, La bena de Siri Hustdvedt, Nocturn hindú d’Antonio Tabucchi, Aráoz y la verdad d’Eduardo Sacheri, Más liviano que el aire de Federico Jeanmaire i La Música de l’atzar de Paul Auster. Ha participat en festivals internacionals com el Festival de Otoño de Madrid, el Festival Grec de Barcelona, el Festival de Manizales, el Festival de Colòmbia i el Festival Internacional de Buenos Aires. Fa poc va guanyar el premi Florencio Sánchez pel seu unipersonal Alma teatral.

Els seus espectacles han fet temporada al Teatro Lliure, a la Sala Beckett i a la Sala Villarroel de Barcelona, com també al Teatro Studio de Florència, Itàlia.

Amb Javier Daulte va codirigir i interpretar les obres de l’autor: Faros de Color i Fuera de Cuadro.

Pedagoga i fundadora de l’escola de teatre Konstantín, on dicta els seus cursos.

Entre els seus treballs com a actriu destaca la seva participació a les pel·lícules Tiempo de Valientes de Damián Szifrón i Cómo ganar enemigos de Gabriel Lichman.