Guillem Albà

Va estudiar diferents tècniques i estils teatrals, però els seus mestres en la comèdia i el clown són Carlo Colombaioni, Eric de Bont, Cristophe Marchand, Leo Bassi o Jango Edwards.

Ha treballat en ràdio i televisió. I en teatre, en diferents companyies i projectes (per exemple, amb Titzina Teatre o Àngel Llacer).

L’any 2006 va fundar la seva companyia, amb la qual ha estrenat 5 espectacles de creació: Sketchofrenia, FlirtTrau, Marabunta i, recentment, Pluja. Ha guanyant diferents premis, com el del Públic a FiraTàrrega, el de la Mostra d’Igualada, el de la Fira de Titelles de Lleida i el de la Mostra de Santa Eugènia. També ha estat nominat a espectacle revelació als Premis Max.

L’últim espectacle de creació és PLUJA. Guillem Albà & Clara Peya. Un treball delicat i despullat, on combina el teatre visual amb el moviment, els titelles i la màscara amb la música en directe de Clara Peya, que toca el piano de mitja cua. El compagino amb la resta d’espectacles, amb els quals està de gira permanent.

Ha dirigit espectacles de teatre, dansa o circ. També s’ha encarregat de la direcció escènica de grups de música com Love of Lesbian o Txarango.

Ha actuat per Espanya, França, Romania, Portugal, Holanda, Suècia, les Illes Açores i la Xina.