Jorge Sánchez

(Los Toldos, Argentina, 1968)

Director de teatre, dramaturg, actor i pedagog argentí rasident a Madrid on ha fundat La Cantera exploracions teatrals (companyia i espai d’investigació), amb la qual recentment ha estrenat Famélica de Juan Mayorga, Raíces Trenzas de la seva autoria i Líbrate de las cosas hermosas que te deseo de Maria Velasco. A Barcelona, l’últim que ha presentat és Adela de Daniel Veronese i Ocupa Teatro, projecte recolzat per Iberescena.

Anteriors espectacles com Con el rumor del paisaje, Nadar Abraza, La masa neutra i El desmadre  han tingut gran repercussió en l’escena contemporània d’Argentina i Espanya. També ha participat en festivals i realitzat gires per Alemanya, Àustria, Bèlgica, Brasil, Espanya, Estats Units, França, Holanda, Itàlia i Suïssa. Té editades La masa neutra i Confines carroñeros.

Format a Buenos Aires amb Ricardo Bartís, ha treballat durant diversos anys com a actor i assistent de direcció de Daniel Veronese, integrat la prestigiosa companyia Perifèric d’Objectes i participat en projectes de directors com R. Spregelburd, J. Daulte, E. García Wehbi, F. Lleó, B. Catani i A. Alvarado.

El 2002, després d’obtenir el premi Antorchas per desenvolupar un projecte amb José Sanchis Sinisterra, es trasllada a Madrid i des de llavors desenvolupa una intensa activitat pedagògicocreativa en prestigiosos centres educatius de la península (Cuarta Pared i Casa Amèrica -Madrid- / Sala Beckett -Barcelona- / Kukubazar Antzerkia -Vitoria-) al mateix temps que manté una fluida relació amb artistes, companyies, teatres i centres de formació teatral d’Argentina.