Lola Blasco

Madrid

És dramaturga, directora d’escena i actriu. Ha publicat una desena de textos teatrals i n’ha estrenat una vintena, tant en teatres públics com privats. El seu treball es defineix pel compromís polític i per la incorporació dels nous llenguatges al fet escènic. La seva obra ha estat traduïda al polonès i ho està essent al francès i a l’anglès. També ha estat invitada al Deutsches Theater de Berlín.

Com a directora, la seva última obra, La armonía del silencio, ha estat produïda per la Generalitat Valenciana i s’ha representat a la sala principal del Teatro Español de Madrid. Actualment, prepara l’estrena de Fuegos, que dirigirà Nina Reglero, per a La Nave (Teatro Calderón de Valladolid), i Marie, que dirigirà Aída Argüelles i en què participarà també com a actriu.

Lola Blasco és també professora de la Universidad Carlos III, on imparteix classes de Literatura i d’Escriptura teatral en el departament d’Humanitats.

Entre els seus reconeixements més importants, destaca el Premio Nacional de Literatura Dramática el 2016 per la seva obra Siglo mío, Bestia mía.