Marc Crehuet

(Santander, 1978)

Marc Crehuet és dramaturg, guionista i director de teatre, cinema i televisió.

És conegut principalment per la seva obra El rei borni, tant per la versió teatral, estrenada el 2013, aclamada per la crítica i públic, traduïda a cinc idiomes i representada arreu del món; com la cinematogràfica, del mateix nom, que adapta i dirigeix ell mateix l’any 2016 i amb la qual aconsegueix una nominació als Premis Goya com a Millor Director Revelació, vuit nominacions als Premis Gaudí, i premis a diferents festivals internacionals com el Premi a Millor Guió al Miami International Film Festival o el Premi a la Millor Òpera Prima al Festival du Cinéma Espagnol de Nantes, entre d’altres.

En el camp del teatre  ha escrit i dirigit també les obres Connexions ( La Roda produccions, 2007) Magical History Club ( Minoria Absoluta, 2014) i Sucedáneas (2018).

És el creador, guionista i director de sèries de televisió com Pop Ràpid (TV3, 2011), Greenpower (XTVL 2009) que va guanyar el premi MAC al 2010 al Millor Programa d’Entreteniment.

Ha estat guionista de les sèries Àngels i Sants de Pau Freixas (TV3, 2006), Capítulo 0 de Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla (Movistar 0, 2018) i El Vecino (Zeta Cinema i Netflix, 2019), amb Miguel Esteban y Raúl Navarro. Ha estat director de la sèrie Benvinguts a la Família (TV3, 2018).

També ha escrit i dirigit Apolo. La joventut balla (Moiré Films, 2018), una ficció/documental sobre els setanta-cinc anys de la sala de concerts Apolo, que es va estrenar amb gran èxit de públic al Festival Internacional de Documental Musical Inèdit i que es pot veure a Movistar Plus.

Actualment prepara la pel·lícula Espejo Espejo, de la qual ha escrit el guió original i que dirigirà amb la producció de Rodar y Rodar (El Orfanato, El Fotógrafo de Mauthausen) amb la col·laboració de TVE i Netflix.

Ha escrit i dirigit nombrosos curtmetratges com Señoras, el corto (Cassette Films, 2010), Político Incorrecto (per al programa Torres y Reyes de TVE, 2013), Filtros (per al programa Alaska y Coronas de TVE, 2014) o Aniversario (Moiré Films, 2012).

Ha exercit de professor a la Universitat Pompeu Fabra, a l’ESCAC i a Eòlia, entre d’altres centres de formació.