caes

Marc Crehuet

(Santander, 1978)

Llicenciat en Comunicació Audiovisual, és dramaturg, guionista i director de teatre, cinema i televisió.

És conegut principalment per la seva obra El rei borni, tan per la versió teatral, estrenada el 2013, aclamada per la crítica i públic, traduïda a cinc idiomes i representada arreu del món; com la cinematogràfica, del mateix nom, que adapta i dirigeix ell mateix l’any 2016 i amb la qual aconsegueix una nominació als Premis Goya com a Millor Director Revelació, 8 nominacions als Premis Gaudí, i premis a diferents festivals internacionals com el Premi a Millor Guió al Miami International Film Festival o el Premi a la Millor Òpera Prima al Festival du Cinéma Espagnol de Nantes, entre d’altres.
És també el creador guionista i director de sèries de televisió com Pop Ràpid (TV3, 2011), una sitcom amb actuacions musicals considerada com una de les sèries amb el format més innovador de TV3 o Greenpower (XTVL 2009) que va guanyar el premi MAC al 2010 al Millor Programa d’Entreteniment.

Ha estat guionista de programes i de sèries com Àngels i Sants, de Pau Freixas (TV3, 2006) o Capítulo 0, de Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla (Movistar 0, 2018), i realitzador de series com Benvinguts a la Família (TV3, 2018).

També ha escrit i dirigit nombrosos curtmetratges com Señoras, el corto (Cassette Films, 2010), Político Incorrecto (per al programa Torres y Reyes de TVE, 2013), Filtros (per al programa Alaska y Coronas de TVE, 2014) o Aniversario (Moiré Films, 2012).

El seu últim treball és Apolo. La joventut balla (Moiré Films, 2018), una ficció / documental sobre els setanta-cinc anys de la sala de concerts Apolo, que es va estrenar amb gran èxit de públic al Festival Internacional de Documental Musical Inèdit i es podrà veure a partir de juny a Movistar Plus. Ha exercit de professor a la Universitat Pompeu Fabra, a l’ESCAC i a Eòlia, entre d’altres centres de formació.

Actualment prepara la pel·lícula Espejo, espejo, de la qual ha escrit el guió original i que dirigirà amb la producció de Rodar y Rodar (El Orfanato, El Fotógrafo de Mauthausen).

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar