Marta Gil Polo

Llicenciada en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre. Va completar la seva formació acadèmica al ITMF, Institut für Theater und Regie d’Hamburg (Alemanya). També ha completat la seva formació com a dramaturga a la Sala Beckett amb Martin Crimp i Paco Zarzoso.

A Alemanya, ha dirigit Romeu und Julia de W. Shakespeare a l’Oldenburgisches Staatstheater; Die Geburtstagsfeier (La festa d’aniversari) de Harold Pinter al Schauspiel Köln, Colònia; Kälte (Fred) de Lars Norén al Schauspiel Köln, i Dreier (Trio) de Jens Roselt al Thalia Theater d’Hamburg. Va ser nominada als premis Rolf Mares Preis per a la direcció escènica de Chance de J. Kosinsky.

A Barcelona ha dirigit altres espectacles, entre els quals destaquen La nostra mort de cada dia de Manuel de Pedrolo a la Sala Tallers del TNC; Escenes d’un matrimoni d’Ingmar Bergman al Teatre Akadèmia; Eileen Shakespeare de Fabrice Melquiot al Teatre Tantarantana (espectacle guanyador del segon premi del Certamen de directoras de escena de Torrejón de Ardoz i exhibit al festival Impuls Braunschweig d’Alemanya).

Actualment és directora escènica del projecte musical de L’Auditori Cantània, on ha dirigit, conjuntament amb altres directors, textos de Sergi Belbel, Marta Buchaca, Pere Riera i Joan Brossa.

Com a docent, col·labora habitualment amb el Departament d’Educació per formar en teatre al professorat de francès.