Pablo Rosal

(Barcelona, 1983)

Pablo Rosal va néixer a Barcelona el tres de juny del vuitanta-tres. Es va llicenciar en Humanitats amb molta alegria i tot seguit va estudiar gairebé per sorpresa Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Allà va fer grans amics que el conviden a actuar en múltiples espectacles: Xavier Martínez (Cabaret Íntim, Les veus en el temps, La sala blanca, etc.), Ferran Dordal (Souvenirs d’egotisme, Memòries del temps de la immaduresa…), Joan  Fullana (El paseo de Federico, Pessoa, o que turista debe ver…) i Àlex Serrano i Ferran Dordal (MAD), entre altres.

Escriu. I hi troba un gran gustet. Ha escrit i dirigit Anita Coliflor, representada amb gresca i xerinola arreu, El día antes de la flor i La Trilogía del Poeta. Ha escrit un llibre titulat Teoría General del Texto i un poemari, Yo no decide. No recorda dates o no vol satisfer el temps cronològic. Tot això que ha fet no és veritat. En aquests moments pensa en tu.

Al 2020 es troba en gira amb l’espectacle Kingdom i duent a terme la producció de la pel·lícula que ha produït, coescrit i que interpreta anomenada Un trabajo y una película, dirigida per Xavier Martínez, que ha passat pels festivals internacionals de Xangai i El Caire.

En aquella altre dimensió, el 29 d’abril de 2020, es disposava a estrenar l’espectacle Los que hablan, del que és autor i director, que produeix el Teatro del Barrio i que compta amb la interpretació d’Andrés Lima i Luis Bermejo.

Combina la tasca artística amb la pedagògica: és professor de secundària de llengua i literatura castellanes i de teatre a l’escola Aula Escola Europea des del 2012.

Últimament ha dut a terme ajudanties de direcció en el Teatro Abadía sota la batuta de Carlos Aladro i Carlota Gaviño i busca la manera de produir diversos dels seus darrers textos: Esperaban los guardas, El ballet de Rocío Ahumada o El Festín de los apartes.

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure Monsieur Apeine quiere hacer amigos (Balada conversacional) el 2013.