Pablo Rosal

(Barcelona, 1983)

Pablo Rosal va néixer a Barcelona el tres de juny del vuitanta-tres. Es va llicenciar en Humanitats i tot seguit va estudiar Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona; ha estat, a més, professor de Secundària a l’escola Aula Escola Europea.

A la seva obra convergeixen totes aquestes facetes. Autor i director, i sovint intèrpret, d’espectacles com Anita Coliflor, Yo inacabo o Castroponce, ha estat actor de la companyia Agrupación Señor Serrano i ha coproduït, coescrit i interpretat una pel·lícula anomenada Un trabajo y una película, dirigida per en Xavier Martínez, que ha passat per festivals internacionals com el de Xangai i El Caire. Des de fa molt de temps que compta amb la complicitat de la Sala Beckett, participant en espectacles i obradors, amb freqüència de la mà del Ferran Dordal. A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure Monsieur Apeine quiere hacer amigos (Balada conversacional) el 2013.

Des de l’any 2019 viu a Madrid, treballant habitualment al Teatro del Barrio i al Teatro de la Abadía. Al 2020 es va estrenar, amb producció del Teatro del Barrio, l’espectacle Los que hablan, amb més de 120 representacions, escrita i dirigida per ell. Es va encarregar de la versió de L’ànec salvatge d’Ibsen que es va estrenar el maig del 2021 al Teatro de la Abadía, amb direcció d’en Carlos Aladro. Actualment està de gira amb el seu espectacle Castroponce i estrena al gener del 2023, no sense neguit i emoció absoluta, Asesinato de un fotógrafo.

És autor d’altres textos, com Esperaban los guardas o El Ballet de Rocío Ahumada, delerosos de trobar un escenari on encarnar-s’hi. En aquests moments pensa en tu.