Philip Ridley

Londres

Va néixer a l’East End de Londres. Va estudiar pintura a l’Escola d’Art de Sant Martin i la seva obra ha estat exposada àmpliament per Europa i Japó.

També ha escrit tres llibres per a adults – a més de l’ aclamat guió de la pel·lícula The Krays (guanyador de The Evening Standard a la Millor Pel·lícula de l’Any) – i diversos textos teatrals de gran prestigi: l’influent Pitchfork Disney, el multi-premiat The Fastest Clock in the Universe, Ghost from a Perfect Place, Vincent River, Mercury Fur, Leaves of Glass, Piranha Heights, Tender Napalm (nominat per al London Fringe Best Play Award), Shivered (nominat per l’Off-West EndBest Play Award), Dark Vanilla Jungle (guanyador de l’Edinburgh Festival Fringe First Award), Radiant Vermin, i Tonight With Donny Stixx. A més també ha escrit alguns textos per a gent jove: Karamazoo, Fairytaleheart, Moonfleece (considerat pel National Centre for Children’s Books com un dels 50 millors treballs sobre diversitat cultural), Sparkleshark i Brokenville, I una obra per a tota la família, Feathers in the Snow.

Per altra banda, també ha escrit reconegudes novel·les per a nens com són Scribbleboy, Kasper in the Glitter, Mighty Fizz Chilla, ZInderZUnder, Vinegar Street, Zip’s Apollo i el best seller Krindlekrax.

Pel que fa al món audiovisual, ha dirigit tres pel·lícules amb guions escrits per ell mateix: The Reflecting Skin – guanyadora d’onze premis internacionals com per exemple el prestigiós George Sadoul – The Passion of Darkly Noon (guanyadora del Premi a Millor Director al Porto Film Festival) i Heartless (guanyadora del Premi The Silver Meliers com a Millor Pel·lícula Fantàstica). Per a aquestes dues últimes pel·lícules, Philip va co-escriure algunes cançons originals, una de les quals, Who Will Love Me Now? (cantada per P.J Harvey) va ser considerada per la BBC com la millor banda sonora de 1998.

L’any 2010 Philip, juntament amb el seu col·laborador Nick Bicât, va crear el grup de música Dreamskin Cradle i el seu primer album, Songs from Grimm està disponible a iTunes, Amazon i la majoria de pàgines de descàrrega.
En Philip també és un artista performàtic i el seus poemes Lovesongs for Extinct Creatures han guanyat molta popularitat aquests darrers anys.

L’any 2012 What’s on Stage el va destacar com un dels escriptors britànics més influents de les últimes sis dècades. Philip ha guanyat tant el Premi Evening Standard a la nova promesa britànica cinematogràfica com el Premi Evening Standard al dramaturg més prometedor. És la única persona que ha guanyat tots dos premis.