Suzanne Lebeau

(Quebec, 1948)

El 1975, després d’haver fundat Le Carrousel al costat de Gervais Gaudreault, Suzanne Lebeau abandona l’actuació per consagrar-se exclusivament a l’escriptura. Actualment, la dramaturga compta en el seu actiu amb més de 25 obres originals, 3 adaptacions i nombroses traduccions, és reconeguda a nivell mundial com una figura clau de la dramatúrgia per a un públic jove i figura entre els autors quebequesos més representats al món amb més de 150 produccions repartides pels 4 continents. Les seves obres han estat publicades a nivell internacional i traduïdes a 24 idiomes,

Des de 1993, Lebeau realitza estades regulars al Centre National des Écritures du Spectacle – La Chartreuse (França) per dictar tallers i conferències o per participar en residències d’autors. Suzanne Lebeau ha ensenyat escriptura per a un públic jove a l’Escola Nacional de Teatre de Canadà durant 13 anys, exercint igualment com a consellera de joves autors nacionals i estrangers i contribuint, d’aquesta forma, al sorgiment d’una nova dramatúrgia per a un públic de joves i nens.

La importància de l’obra de Suzanne Lebeau, així com la seva contribució excepcional a la dramatúrgia per a un públic jove, li han valgut nombrosos premis i distincions.