Coses que dèiem avui de Neil LaBute

Coses que dèiem avui és el títol d’una cançó dels Beatles (“Things We Said Today”) i també de l’espectacle que recull tres peces breus de l’autor nord-americà Neil LaBute: Aventura (Romance), Les fúries (The Furies) i Tobogan (Helter Skelter). El projecte neix de la complicitat sorgida entre LaBute i l’actriu i traductora Cristina Genebat durant el curs que va impartir el dramaturg a l’Obrador d’estiu de la Sala Beckett l’any 2009.

A Aventura (escrita durant l’edició de 2009 de l’Obrador d’estiu), dos personatges que havien mantingut una relació de parella ja fa algun temps es retroben després d’anys de no veure’s. A Les fúries, la Paula cita en Jimmy per explicar-li la seva decisió de deixar-ho córrer, però les coses es compliquen quan en Jimmy s’hi presenta amb la seva germana, una germana força especial. Finalment, a Tobogan, una parella sopa en un restaurant ‘chic’ i encantador. Tot sembla anar bé fins que ens assabentem que ella ha descobert que el seu marit li és infidel.

Tres peces breus. Tres situacions íntimes, tenses, delicades o decididament violentes sotmeses a una incòmoda exposició pública.

Arola editors
Col·lecció: Textos a part
Volum: 74
ISBN: 978-84-92839-53-7