Residència

Jordi Portals, en el marc de les beques Montserrat Roig

Dates
De l'01/10/2017 al 15/11/2017

Des de mitjans de setembre fins a mitjans de novembre, el dramaturg Jordi Portals gaudeix d’una residència d’escriptura a la Sala Beckett en el context de les beques Montserrat Roig. Durant aquest període, la Sala Beckett proporciona un espai de treball a aquest autor perquè pugui escriure la seva propera obra teatral. Aquesta és una de les 20 beques que l’oficina UNESCO de Barcelona ofereix anualment per ajudar a crear projectes que tinguin relació amb la ciutat i en projectin la imatge literària al món.

Les beques Montserrat Roig, dotades amb un import de 3.000€ per a cada un dels autors, es realitzen en diferents espais de la Ciutat, com ara la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, el MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, el MUHBA Plaça del Rei, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres, la Fundació Antoni Tàpies, la Sala Beckett, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, la Fundació Joan Miró i la Biblioteca Nou Barris. El programa de Ciutats de la Literatura UNESCO treballa amb l’objectiu que la literatura sigui un motor de desenvolupament i progrés a les ciutats.

L’autor

Jordi Portals (Barcelona, 1972)

És llicenciat en Periodisme i treballa des de fa més de vint anys com a guionista de televisió de programes d’entreteniment i documentals. Recentment, ha coescrit amb Lluís Homar el llibre Ara comença tot. És autor del recull de contes Regala’m un minut més i de l’assaig humorístic El futbol és així, i ha guanyat més d’una trentena de premis de narrativa curta. Ha escrit també diverses obres de teatre, entre les quals hi ha Nebraska, premi Recull de teatre 2012, Fred, accèssit al premi Ciutat de Gandia de teatre 2011, i Cercles concèntrics, premi de teatre d’humor El Castell dels Tres Dragons 1999.