Residència

Maria Ramírez

Ajuts a la creació per a la temporada 2021-22
Dates
De l'01/09/2021 al 31/07/2022

La Sala Beckett atorga, juntament amb la Fundació SGAE, tres ajuts a l’escriptura teatral per a autors o autores per a la temporada 2021-22. Els beneficiaris de l’ajut reben 2.000 euros per a l’escriptura de l’obra.

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i titulada en Interpretació en l’especialitat teatre de text i musical per l’escola Eòlia de Barcelona. Ha complementat la seva formació amb professionals com  Javier Daulte i a Laura Jou Estudi per l’Actor.

Ha participat en diversos processos de creació col·lectiva com ara l’espectacle de carrer Solidus dirigit per Antonio Morcillo, 3, 2, 1… Zero de La Jarra Azul amb gira per Mèxic i Xile, i dins els cicle Barcelona Districte Cultural 2019.

És cantant del grup vocal Veuscomsí, semifinalista del concurs de TV3 Oh Happy Day, del qual s’encarrega de la dramatúrgia i la direcció escènica dels tots els espectacles i concerts.

Com a dramaturga ha escrit Giulia, un text llarg que també ha interpretat com a actriu a la Sala Àtic 22 del Teatre Tantarantana el desembre del 2020, i ha guanyat la 6a edició del Premi Arsènic de Microteatre el 2019, amb el text Match, portat a escena per Mònica Bofill. El proper novembre estrenarà Tómbola, un monòleg dramàtic que també dirigirà al Teatre Tantarantana. Un fragment d’aquest text va ser seleccionat pel micròfon obert de la Sala Beckett sobre el #metoo el passat abril del 2021. Actualment, segueix formant-se a la Sala Beckett amb Marc Angelet.