La Virgueria guanya el Premi Quim Masó amb ‘Medusa’

Divendres 28 octubre 2016

El projecte Medusa, de La Virgueria, ha estat escollit entre un total de 22 propostes que optaven al premi Quim Masó en aquesta edició. El guanyador  rebrà una dotació de 40.000 € i el muntatge s’estrenarà a Temporada Alta 2017 i es podrà veure també al Teatre Nacional de Catalunya.

El seu projecte, Medusa, agafa com a punt de partida una adaptació de Pablo Ley de la novel·la de Ricardo Menéndez Salmón sobre el cineasta, fotògraf i pintor Prohaska, un artista molt singular, obsessionat amb la desaparició i la invisibilitat, que planteja dues preguntes: si es pot viure sense ideologia i si es pot mirar amb impunitat.

La Virgueria va formar-se el 2009 any en que va estrenar la seva primera producció, Si avui és diumenge demà és dijous. A partir d’aquí, el col·lectiu ha anat desenvolupant un llenguatge propi, buscant noves fórmules per arribar a l’espectador. Des de llavors han presentat sis muntatges més, molts d’ells estrenats a la Sala Beckett. Sempre han establert un debat artístic i social amb el públic. La Virgueria està formada per Aleix Fauró, Isis Martín, Marina Fita, Oscar Llobet i Patrícia Bargalló, i tots comparteixen una mateixa visió, un teatre compromès, amb la societat, la llengua, la cultura, la poesia, la bellesa, el risc i la provocació.