Jornada

Construyendo a Eva: Capítulo 2

de Julia Gorostidi
Data
23/05/2019
Horari

A les 16h

Espai
Sala d'assaig

Més informació:

 

Activitat a porta tancada

Sessió de treball en col·laboració amb l’Hangar, centre de producció i recerca d’arts visuals

Activitat a porta tancada entre tres dramaturgs de la Sala Beckett (Cristina Clemente, Joan Yago i un altre dramaturg pendent de confirmar) i una artista resident a l’Hangar

Construyendo a Eva: Capítulo 2 és la quarta i última fase de desenvolupament d’un personatge fictici que Julia Gorostidi (artista resident a l’Hangar-Barcelona) va començar a crear a l’octubre de 2016. La idea rere del seu projecte i investigació performativa era aprofundir a través d’aquest personatge en una exploració sobre la identitat, entesa com a producte de les nostres relacions i estructures socials.

Nascuda de la intenció de crear una identitat que reflectís el mon que l’envolta, Julia, Rosa, Angela i ara Eva (els successius noms que ha anat adoptant durant les seves diferents fases de desenvolupament) és una identitat fluïda però paradigmàtica que es construeix i es transforma únicament a través de la subjectivitat dels altres i no per les decisions de la seva creadora. És a dir, des de la seva creació, com un mirall o una esponja, ella absorbeix i repeteix ingènuament totes les informacions que rep de qui conversa amb ella, ja sigui una persona o a les xarxes socials, durant les diferents accions i performances organitzades per l’artista. D’aquesta manera, Julia, Rosa, Angela, Eva es torna a poc a poc un tipus de “persona col·lectiva” i una obra d’art que reflecteix en part la societat en la que evoluciona, una societat molt marcada pels estereotips (sobretot de gènere, de religió i de raça) i per la influència dels prejudicis en la construcció del Jo.

En les etapes anteriors, la interacció espontània amb interlocutors anònims, vidents, actors i públic en general, en sessions i performances de caràcter diferent, han anat configurant el caràcter, el físic i la personalitat del personatge. En aquesta última fase, Eva perdrà el seu caràcter físic i s’enriquirà a través de la col·laboració amb autors i dramaturgs, especialistes per definició en la creació de personatge ficticis.

Construyendo a Eva: Capítulo 2 acabarà amb una sessió lúdica i interactiva en la que els tres dramaturgs podran conversar digitalment amb el personatge, començant així a entrar en contacte amb ell i formar part del conjunt de persones que l’hauran construït i transformat des de la seva creació.

Et pot interessar
Espectacle
Suite TOC núm 6
de Les Impuxibles, Judith Pujol i María Velasco
Del 20/03/2019 al 14/04/2019
3er Micròfon Obert de la Sala Beckett
Lectura de textos teatrals breus de nova creació
09/04/2019
David Carabén, poesia i música
Recital de David Carabén
16/04/2019
Espectacle
La lleugeresa i altres cançons
d'Ivan Benet i Víctor Borràs
Del 25/04/2019 al 12/05/2019