Xerrada

Ira i revolta

amb Carles Viñas i Joan Burdeus
Data
23/11/2021
Horari

A les 19h

Espai
Sala de baix
Preu
3€ | Personatges de la Beckett gratuït

En els darrers anys hem viscut esclats d’ira i moviments creixents d’indignats a tot el món en contextos ben diferents: des de les primeres revoltes de la primavera àrab fins a la revolució dels paraigües de Hong Kong, passant per les protestes viscudes a Barcelona. Mirant els carrers d’arreu, podríem dir que vivim en un temps irat, encès, tip d’acceptar certes injustícies i impotent a l’hora de canviar-les. ¿Revolta i ira són indissociables? ¿Són un binomi ineludible i necessari? Carles Viñas i Joan Burdeus reflexionaran plegats al voltant de la relació entre aquests dos conceptes.

Participants

Carles Viñas

Carles Viñas Gràcia. Doctor en Història contemporània per la Universitat de Barcelona (UB) i membre del Grup de Recerca Consolidat Centre Estudis Històrics Internacionals (GREC-CEHI) i del Grup de Recerca en Estats, Nacions i Sobiranies (GRENS-UPF). Al llarg de la seva activitat investigadora ha analitzat l’extremisme polític i esportiu, els estils juvenils i el rerefons social i polític de l’esport.

Joan Burdeus

Joan Burdeus. Graduat en filosofia per la Universitat de Barcelona i comunicació audiovisual per la Universitat Ramon Llull. Treballa com a crític cultural per a diversos mitjans com ara Núvol, el digital de cultura en català, on exerceix de cap d’opinió i cap de la secció «Pantalles». Ha realitzat diversos projectes de ficció com a guionista i director.

Amb la participació de Carles Viñas, Doctor en Història contemporània per la Universitat de Barcelona i Joan Burdeus, Graduat en filosofia per la Universitat de Barcelona i comunicació audiovisual per la Universitat Ramon Llull.

El cicle de conferències Ira, clàssics i món contemporani està organitzat pel Festival Clàssics.