Lectura dramatitzada

La cadena del frío

de Yaiza Berrocal Guevara
Direcció
Roberto Romei
Data
15/07/2022
Horari

A les 19h

Espai
Parc Central del Poblenou
Preu
Activitat gratuïta

Sinopsi

Una mare s’intercanvia missatges xifrats amb el gerent d’una marca de llet a través dels codis de barres dels brics. Un pare, antic militant del PSUC, construeix una Espanya en Miniatura on es compleixin els seus somnis de joventut. La Lola, la filla, es carteja amb una marca de patates fregides. En resum, una família intenta fer una vida normal. Però què passa si desxifren el missatge de la mare? Si el pare construeix el país ideal? Si la marca de patates fregides respon al missatge de la Lola?

A través d’una entrevista de feina amb McCain, el senyor de les patates fregides McCain, la Lola transita el camí de la infància a l’adultesa. El triomf de José María Aznar n’és el tret de sortida: els somnis de joventut del pare comunista, l’esperança de la mare en un canvi de rumb definitiu i els projectes de la Lola, decidida a construir la seva vida prenent com a model el sabor suprem de les patates McCain, aniran descongelant-se per deixar el seu toll just al límit de la realitat.

I si la Lola era aquest sabor que havia de venir, la cara feliç ultracongelada que comença a fondre’s després d’una ruptura en la cadena del fred?

La cadena del frío és un viatge de la mà del màrqueting salvatge de productes alimentaris dels anys 90 per entendre com van inocular-se en la vida i en el desig de les persones que vam créixer sota el seu mantell protector… fins a la crisi del 2008. On es van quedar surant tots aquells somnis de les classes mitjanes? Si el somni de la raó produeix monstres, què produeixen els somnis dels noranta?

Aquesta obra va guanyar el Premio Nacional Calderón de la Barca 2020.

 

Autoria: Yaiza Berrocal Guevara

Direcció: Roberto Romei

Repartiment: Lluïsa Castell, Roger de Gràcia, Andrés Herrera i Katrin Vankova

 

 

Et pot interessar
Espectacle
Paradís
de Sergio Baos
Del 05/07/2022 al 22/07/2022
Licaó
de Dimitris Dimitriadis
11/07/2022
Lectura dramatitzada XVII Obrador d’estiu
Amor, matrimoni i altres assumptes menors
Textos breus de nova creació
Del 11/07/2022 al 13/07/2022