Lectura dramatitzada

Només quan plou, d’Aina de Cos

DO Illes Balears. Setmana de la creació contemporània balear
Data
21/04/2017
Horari

A les 19h

Espai
Sala d'assaig
Preu
3€
Personatges de la Beckett gratuït

 

 

La Nit de Reis de 1937, Aurora Picornell és assassinada al cementeri de Porreres. La mateixa nit apareix en un cafè del Molinar un feixista amb uns sostenidors tacats de sang. Vint anys després, la germana d’Aurora, Llibertat, torna a l’illa: el malson segueix viu.

Aina de Cos

Aina de Cos és Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i graduada en Tècnica Meisner per Javier Galitó-Cava. Al llarg de tota la seva carrera s’ha format de manera constant amb Helena Pimenta, Peter Clough, Bob McAndrew, Hoishi Okamoto o Andrés Corchero, entre altres. Completa la seva formació a l’Obrador de la Sala Beckett, amb Alberto Conejero i Simon Stephens. Durant la seva trajectòria professional ha anat combinant el teatre, el cinema i la televisió.

L’any 2016 s’estrena com a dramaturga. Guanyà la convocatòria del Teatre Principal “En ocasió de la dona” amb el seu primer text, Només quan plou, inspirada en la vida d’una comunista mallorquina assassinada pel feixisme. El passat mes d’octubre va ser seleccionada com a directora emergent per participar en el Directors’ Lab del Festival de Melbourne, Austràlia. Recentment ha participat en el cicle “La Rebelión de las Voces” a Santiago de Xile, en els tallers impartits per Sergio Blanco. Actualment treballa amb Jaume Miró en el seu pròxim projecte, Antigona Intercontinental, una proposta que parla dels desapareguts forçats a Mallorca, Santiago de Xile i Melbourne.

DO Illes Balears. Setmana de la creació contemporània balear

La Sala Beckett acull la primera edició de DO Illes Balears. Setmana de la creació contemporània balear. La proposta neix a partir de l’aliança entre l’Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears (ILLENC) i la Sala Beckett, i compta amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura del Govern de les Illes Balears, amb l’objectiu d’afavorir l’exhibició a Barcelona d’espectacles creats per artistes illencs.

Del 18 al 22 d’abril, Barcelona podrà assaborir el bon moment dramatúrgic de les Balears amb tres lectures dramatitzades de Sergio Baos, Aina de Cos i Toni-Lluís Reyes. També se celebrarà una taula rodona sobre la situació de l’autoria balear, i durant dos dies es podrà veure l’espectacle Dels llargs camins de Jaume Miró. Completen la programació la presentació del nou disc de Joan Miquel Oliver i els concerts de Leonmanso i Joana Gomila. De dimarts a dissabte, es podrà sentir el batec d’algunes de les veus creatives més interessants de les Illes Balears. A més a més, es comptarà amb la degustació de productes balears cortesia de Forn del Sant Cristo, Gin Xoriguer, Pep Lemon i Dos Perellons.

Autora: Aina de Cos
Direcció: Carlota Subirós

Repartiment: Catalina Florit, Miquel Gelabert, Antònia Jaume i Joana Sureda

Ajudant de direcció: Pau Zabaleta

Et pot interessar
Festival d'arts escèniques
DO Illes Balears
Setmana de la creació contemporània balear
01/01/1970
Espectacle
Dels llargs camins
DO Illes Balears. Setmana de la creació contemporània balear
Del 18/04/2017 al 19/04/2017
Lectura dramatitzada
La classe, de Sergio Baos
DO Illes Balears. Setmana de la creació contemporània balear
19/04/2017
Lectura dramatitzada
Bicicletes ancorades, de Toni-Lluís Reyes
DO Illes Balears. Setmana de la creació contemporània balear
20/04/2017