caes
Conferència

Realitat i ficció: Una frontera cultural?

a càrrec d'Albert Sánchez Piñol
Data
22/01/2019
Horari

A les 19h

Espai
Sala d'assaig
Preu
3€ | Personatges de la Beckett i Comunitat UOC gratuït

Tota societat s’edifica sobre determinats imaginaris. L’escriptor és com el xaman, viatja fora del seu cos, veu altres realitats, altres imaginaris i torna per explicar-ho. A l’introduir la fantasia, la ficció va més lluny que la realitat i pot dir veritats que els discursos del que és real amaguen. L’antropòleg, com l’escriptor, indaga els imaginaris que mouen les nostres realitats.

La diferència entre realitat i ficció es dona a totes les cultures? Què aporten l’antropologia i la literatura a la comprensió crítica del món contemporani, de la postveritat i de la lluita pel relat, pel control de l’imaginari?

Albert Sánchez Piñol

Albert Sánchez Piñol és antropòleg i escriptor. Especialitzat en estudis d’Àfrica, va fer treball de camp al Congo, i en el marc d’aquestes experiències va escriure el seu assaig Pallassos i monstres (2000) sobre vuit dictadors africans, i dues de les seves primeres novel·les, La Pell Freda (2002) i Pandora al Congo (2005) on explora la relació d’Occident amb l’altre i la dimensió onírica dels processos colonials. Després d’iniciar-se en el gènere de les narracions curtes amb Tretze tristos tràngols, va escriure Victus (2012), la seva primera novel·la en castellà i de gènere històric, on narra la història de Martí Zuviría com a ajudant d’Antoni de Villarroel durant la Guerra de Successió, que continuarà amb Vae Victus (2015) per terres americanes.

Et pot interessar
El chico de la última fila
de Juan Mayorga
Del 23/01/2019 al 03/03/2019
POCAHONTAS o la verdadera historia de una traviesa
de Bàrbara Mestanza
Del 31/01/2019 al 17/02/2019
Virtual i real: Els límits de la subjectivitat
a càrrec de Joan Llobera, Francesc Nuñez i Jordi Vallverdú
05/02/2019
Veritat i mentida: Joves, autenticitat i poder
a càrrec de Daniel Aranda, Núria Guiu i Gemma San Cornelio
26/02/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar