Mostra

Teatronika

Data
17/05/2022
Horari

A les 19h

Espai
Sala d'assaig

Teatronika és un projecte on conflueixen la robòtica, les arts escèniques i la Intel·ligència Artificial. L’espectacle és un experiment robòtic-escènic, barrejat amb intervencions dels seus creadors que expliquen curiositats sobre el procés de creació i reflexionen sobre robòtica, Intel·ligència Artificial, art i cultura. En la ficció: absurd, clàssics, cíborg distopies, ciència-ficció, tots els gèneres són benvinguts, a més d’un experiment amb text teatral generat per xarxes neurals en col·laboració amb el Taller Estampa. La primera acció Teatronika va ser transformar 4 robots NAO, fins llavors ciber-futbolistes, en intèrprets teatrals. Per fer-ho possible, va ser necessari desenvolupar el software i la tecnologia necessària i investigar les capacitats expressives dels robots. En paral·lel i amb la voluntat d’obrir el projecte a les idees, imaginari i participació ciutadana, es va organitzar un concurs de guions curts teatrals per a robots, des d’on sorgeixen els textos que es posen a escena.

Obres representades: Sin Ley de Jordi Casanovas, Agujero en la arena de Hugo Álvarez i La reincorporación de Gerard Freixes.

Aquesta mostra forma part del cicle Màquina Persona. Intel·ligència Artificial i creació que vol alimentar les reflexions al voltant de la Intel·ligència Artificial partint dels supòsits filosòfics i artístics en processos de creació híbrida.

Idea i realització: Martí Sánchez-Fibla i Beatriz Liebe

En col·laboració amb el Col·lectiu Taller Estampa

Et pot interessar
L’altre
de Roc Esquius
Del 28/04/2022 al 05/06/2022
Vorejant l’impossible: de Samuel Beckett al ‘machine learning’?
amb Luz María Sánchez, Josep Manuel Berenguer i Brisa MP
27/04/2022
La imaginació: màquina o persona?
amb Marina Garcés i Joan Casas-Roma
12/05/2022
Máquinas expresivas y conciencias mecánicas
Curs de creació escènica a través de diversos dispositius robòtics simples
Del 09/05/2022 al 12/05/2022