caesen
Trobada

Tertúlia entre dramaturgs i científics

Data
09/11/2017
Horari

De 16:30h a 20h

Espai
Sala d'assaig

Activitat tancada al públic

Compartir experiències i realitats, contrastar coneixements teòrics i pràctics i dibuixar desafiaments que es puguin abordar des de diferents perspectives són alguns dels objectius que persegueix la tertúlia entre dramaturgs i científics organitzada per la UOC i la Sala Beckett en el marc del cicle Les condicions del cervell.

La trobada pretén crear un diàleg constructiu que abordi diverses qüestions, com ara l’aportació de la neurociència i altres disciplines a la direcció escènica i a la dramatúrgia, la contribució dels sistemes creatius i el coneixement adquirit en la pràctica teatral a disciplines científiques, o la col·laboració de tots dos àmbits per avançar en la comprensió del cervell i del comportament humà.

Per arribar a donar resposta a aquestes qüestions treballarem en converses participatives al voltant dels següents termes, comuns tant en les ciències relacionades amb el cervell com en les arts escèniques: percepció, metàfora, memòria, empatia, aprenentatge, llenguatge, discurs narratiu, etc.

Els científics participants en l’acte seran:

  • Jaume Kullisevski, metge neuròleg expert en Parkinson i malalties neurodegeneratives
  • Diego Redolar, neurocientífic expert en funcions cognitives del cervell
  • Asun Pié, pedagoga experta en treball amb malalts mentals i familiars en projectes que ajuden a la gestió compartida de la malaltia
  • Eulàlia Hernández Encuentra, psicòloga experta en empoderament de familiars i pacients

Pel que fa als dramaturgs, hi participaran Sergi Belbel, Clàudia Cedó, Jordi Galceran, Enric Nolla i Mercè Sarrias.

Dinamitzaran la trobada Anna Rubí, consultora de l’Institut Relacional, i Eva Loste, comunicadora científica a UbiK media.

Activitat tancada al públic

Et pot interessar
Psicosi de les 4.48
de Sarah Kane
Del 01/11/2017 al 12/11/2017
L’alegria
de Marilia Samper
Del 11/10/2017 al 12/11/2017
Ciència i Art de la mà de Ramón y Cajal
Mostra dels dibuixos de neurones i xarxes neuronals
Del 10/10/2017 al 12/11/2017
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar