Residència Internacional per a Obres Emergents: 2019 Focus Europe

Data d'inici 15/10/2018 | Data final 09/11/2018

El 1989, el Royal Court Theatre va crear una Residència Internacional pionera, convidant als dramaturgs emergents de tot el món a passar temps al teatre desenvolupant una nova obra de teatre. Molts dramaturgs que han participat a la residència durant els últims trenta anys han vist les seves obres produïdes als seus països d’origen i el treball d’aquests dramaturgs en residència s’ha convertit en una peça clau del repertori del Royal Court Theatre.

Algunes de les obres estrenades al Royal Court Theatre sorgides recentment de la Residència Internacional són:

B de Guillermo Calderón (Xile)
Desconnecta de Anupama Chandrasekhar (Índia)
Focs artificials de Dalia Taha (Palestina)
Bad roads de Natal’ya Vorozhbit (Ucraïna)

2019 Focus Europe

La primera residència internacional de la Royal Court va ser el 1989, any en què va caure el Mur de Berlín, transformant Europa. Trenta anys després, la Residència Internacional del 2019 tindrà un enfocament especial a Europa, en un any marcat pel possible Brexit. Aquesta residència és una afirmació que, amb Brexit o sense, el Royal Court Theatre segueix sent un teatre internacional i mai s’allunyarà dels escriptors de la resta d’Europa. Això va ser cert des de la seva creació el 1956, quan el Royal Court programava Brecht, Beckett i Ionesco, i continua sent el compromís actual.

Obrim les nostres portes a veus i pensadors lliures que viuen als nostres estats veïns europeus. Convidem als dramaturgs emergents a presentar els seus textos que poden canviar la nostra manera de veure-hi. Busquem escrits inquiets, al·lèrgics i provocadors d’escriptors que viuen a Europa al segle XXI, però que poden haver arribat des de qualsevol part del món.

Aquesta és la primera vegada que la Residència Internacional ha tingut un focus específic. El Royal Court Theatre seguirà desenvolupant relacions amb els dramaturgs de tots els continents: les produccions recents inclouen obres de Liwaa Yazji (Síria), Abhishek Majumdar (Índia) i Mongiwekhaya (Sud Àfrica).

The Royal Court Theatre

El Royal Court Theatre és el teatre dels escriptors. És la força capdavantera en el teatre mundial per cultivar energèticament els escriptors – no descoberts, emergents i establerts. A través de tot el nostre treball, ens esforcem per inspirar el públic i influir en futurs escriptors amb un pensament radical i una discussió provocativa.

El programa de dramaturgs internacionals del Royal Court anima els dramaturgs emergents a abordar temes urgents en les seves societats. En més de setanta països i més de quaranta idiomes, els escriptors s’han inspirat per escriure noves obres provocadores per als nostres dies. Alguns d’aquests escriptors han treballat sota dificultats increïbles en societats fracturades.

A través de col·laboracions a llarg termini, aquesta feina ha enriquit la nostra cultura teatral i la nova cultura de l’escriptura en els molts països on s’ha realitzat el treball. Existeixen relacions, projectes i intercanvis de desenvolupament a llarg termini entre el Royal Court Theatre i els escriptors de països com Argentina, Brasil, Xina, Xile, Cuba, Alemanya, Índia, Líban, Mèxic, Palestina, Perú, Rússia, Espanya, Sudàfrica, Síria, Turquia, Uruguai i Zimbabwe.

Residència Internacional 2019

Durant la residència, cada dramaturg desenvolupa una nova obra i participa, amb un petit grup, en un programa intensiu que combina sessions de grup i reunions individuals, amb temps reservat per escriure i reescriure. Els dramaturgs en residència treballen en col·laboració amb membres de l’equip artístic del Royal Court Theatre, i cada un d’ells treballa amb un director i traductor de teatre britànic. També hi haurà l’oportunitat de treballar amb actors del Royal Court Theatre en un format de taller.

La Residència Internacional inclou oportunitats perquè els dramaturgs comparteixin el seu treball amb altres membres del grup. Hi ha un programa de visites teatrals els vespres. Degut al caràcter intensiu de la residència, és essencial que els participants estiguin disponibles durant tot el període. No es poden fer excepcions.

La Residència Internacional té lloc al Royal Court Theatre, Sloane Square, Londres.

Dates
Del 30 de juny al 20 de juliol de 2019

Honoraris
Necessitem que els càrrecs de cada participant siguin pagats per organismes de finançament reconeguts o de beneficència. Assistirem a qualsevol candidat seleccionat tant com sigui possible per trobar aquest suport. No acceptem fons personals ni privats, ni tarifes pagades per préstecs.

La tarifa de £5,000 inclou totes les activitats de la residència, així com allotjament, esmorzar, dinars setmanals i entrades de teatre. No inclou el desplaçament a Londres.

Llenguatge
Els participants escriuran en la seva llengua materna i el treball serà traduït pel Royal Court Theatre. Les sessions de residència es fan en anglès, de manera que els possibles participants necessiten un bon coneixement de l’anglès.

Allotjament
L’allotjament és a prop o a poca distància amb autobús del teatre.

Sol·licituds
Poden presentar sol·licituds per a la residència de 2019 tots els dramaturgs emergents que viuen actualment en qualsevol país membre de la Unió Europea (excepte el Regne Unit) *
El formulari d’inscripció i la informació sobre tots els documents necessaris són aquí.

El termini de presentació de sol·licituds és el 9 de novembre de 2018.
Les sol·licituds es valoren tan aviat com arriben, per la qual cosa se us anima a presentar la sol·licitud al més aviat possible.
Respondrem la vostra sol·licitud en un període d’una setmana després de rebre’l.

* (Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, República Txeca, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia , Eslovènia, Espanya, Suècia)