caesen
Curs

Menys és més: taller de provocació de peces teatrals curtes

Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Professor: Marc Rosich ,
Dates
Del 19/04/2021 al 21/06/2021
Horaris
Dilluns de 17h a 20h
Preu
275€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 27h (9 sessions – el 24/05 no hi ha classe)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà de manera virtual.

Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica en què s’intentarà provocar el naixement de peces de teatre breus, d’entre deu i vint minuts, ja siguin escenes tancades en elles mateixes com les llavors d’una possible obra més llarga.

L’escriptura teatral demana concisió per encertar el blanc i punteria per fer diana. Sense oblidar els estímuls propis que necessita la imaginació, posarem a prova aquesta destresa tot cercant el moll de l’os de les escenes, segons el famós precepte de Beckett: “menys és més”.

A través de propostes de joc i premisses lúdiques, suscitarem el naixement de personatges d’interès immediat i motivarem entre ells conflictes de combustió espontània, d’aquells que encenen la flama de la teatralitat.

Marc Rosich

Marc Rosich (Barcelona, 1973) és dramaturg i director d’escena. Llicenciat en periodisme i traducció, és director artístic d’Òpera de Butxaca i Nova Creació. S’ha format en l’escriptura dramàtica a la Sala Beckett de Barcelona, on actualment imparteix cursos de dramatúrgia, també fa de professor a l’ESAD Eòlia i a l’Institut del Teatre.

Entre els seus textos originals destaquen: Ocaña Königin der RamblasA mí no me escribió Teneesee Willams¿Qué fue de Andrés Villarrosa?A tots els que heu vingutLimboLa mujer venida del futuroRive GaucheCar Wash (tren de lavado)N & Nnúria y nachoSurabaya (obra finalista del Premi Fundació Romea 2004) i Copi y Ocaña, en el purgatorio.

Col·laborador habitual de Calixto Bieito en espectacles com Leonce and Lena (Munich), MONTES (Birmingham), Caminito Real (Chicago), Voices (Copenhague), Don Carlos (Mannheim), Tirant lo Blanc (Berlín/Frankfurt – Premi de la crítica a la millor Dramatúrgia) o Plataforma (Edimburg).

Com a llibretista ha estrenat Cantos de Sirena amb Carlus Padrissa – La Fura (Lucerna), Bazaar Cassandra d’Enric Palomar (Neuköllner Oper, Berlín), Fang i Setge de Salvador Brotons (Passió d’Olesa), la cantata Rambla Libertad amb Albert Carbonell (Auditori de Barcelona), i les òperes Java Suite (Basel), Lord Byron (Darmstadt/Liceu) i La Cuzzoni (Darmstadt), les tres amb Agustí Charles.

Al TNC s’han pogut veure diverses adaptacions dramàtiques seves de material narratiu: Mequinenza, de Jesús Moncada; Pedra de tartera de Maria Barbal i Mort de dama de Llorenç Vilallonga (Premi Escènica 2010 a la Millor adaptació). Altres dramatúrgies que ha signat són la versió d’Hedda Gabler d’Ibsen al Teatre Lliure, Falstaff, a partir d’Enric IV de Shakespeare, al Centro Dramático Nacional, Fuegos de Marguerite Duras al Festival de Mèrida i L’Odissea d’Homer al Festival Grec.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Fitness d’escriptura
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 19/04/2021 al 21/06/2021
Curs
Cliffhanger (Tècniques per a la construcció de l’interès, la tensió i el ritme en la dramatúrgia)
Curs avançat d’escriptura teatral
Del 29/04/2021 al 17/06/2021
Curs
Escena y pensamiento. Hacia una descolonización del lenguaje
Curs de filosofia i teatre
Del 20/04/2021 al 08/06/2021
Curs
Les claus de la comèdia (Què fa que la comèdia funcioni i què l’espatlla)
Curs especialitzat d’escriptura
Del 30/04/2021 al 18/06/2021
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar