caesen
Curs

Com pot la forma teatral representar / reaccionar davant un món globalitzat? I ho hauria de fer?

Seminari avançat de dramatúrgia
Professora: Ella Hickson ,
Dates
De l'11/07/2019 al 13/07/2019
Horaris
De dijous a dissabte de 10h a 14h i de 15:30h a 17:30h (dissabte, només matí)
Preu
200€
Idioma
Anglès
Més informació

Total hores: 16h
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

 

Descomptes i promocions
Descripció del curs

L’autora de L’escriptora, considerada una de les millors obres britàniques de la temporada pasada, proposa explorar si calen noves formes teatrals o si existeix alguna cosa sòlida en els principis dramàtics grecs que perduren des d’Aristòtil.

Segons els principis aristotèlics, l’obra teatral més “efectiva” s’aconsegueix mitjançant la unitat de temps, lloc i acció. Això encara és pertinent en un món polifònic i globalitzat en què la majoria d’interaccions humanes es donen en un espai tecnològic en comptes de físic?

Pot l’escenari donar cabuda a un enfocament escindit? Poden les obres abraçar diversos llenguatges? Un únic protagonista, construït al voltant d’un sentit coherent de personatge, ja no és representatiu d’una generació que sent que les seves identitats canvien constantment? Com influencia la tecnologia el teatre? Com s’hauria de representar? Quina és la millor manera de tractar-ho? Com afecta això la forma, el llenguatge i l’acció dramàtica?

El taller explorarà si calen noves formes teatrals per a un nou món o si existeix alguna cosa sòlida sobre els principis que han perdurat des dels grecs i que els fan immunes al canvi.

Ella Hickson

Ella és una autora premiada l’obra de la qual ha estat representada arreu del Regne Unit i a l’estranger. The Writer (finalista del Premi Susan Smith Blackburn) es va estrenar a l’Almeida Theatre la primavera del 2019 i la seva nova obra Anna s’estrenarà al National Theatre l’any 2019. Oil es va representar a l’Almeida Theatre el 2016. El 2013/14 Wendy and Peter Pan, la seva versió de Peter Pan, es va presentar a la Royal Shakespeare Company. Cal també destacar Merlin (The Royal and Derngate, Northampton/Nuffield Theatre, Southampton), Boys (Nuffield Theatre, Southampton), Decade (Headlong Theatre), The Authorised Kate Bane (Traverse Theatre), Rightfully Mine (Radio 4), Precious Little Talent (Trafalgar Studios), Hot Mess (Arcola Tent) i Eight (Trafalgar Studios). L’any 2011 Ella va ser autora resident del Lyric Hammersmith i el 2013 va ser guardonada amb el Premi Catherine Johnson. Ha rebut en dues ocasions una beca MacDowell i en una ocasió la beca Thornton Wilder. Ha estat seleccionada per participar en les residències Dora Maar i Hawthornden.

Actualment està escrivint noves obres per a The Old Vic, The Globe i Manhattan Theatre Club. També duu a terme diversos projectes per a la televisió i el cinema. Fa poc va redactar de nou el guió del thriller protagonitzat per dones The Rhythm Section per a Reed Morano i va adaptar el llibre de Matt Haig Echo Boy per a Studio 8. Actualment escriu un capítol de les Històries imprevistes de Roald Dahl per a Ink Factory i la BBC.

Informació important

L’admissió es farà segons l’ordre d’arribada de les sol·licituds i la valoració del currículum, que cal enviar (amb fotografia inclosa), omplint el formulari de la dreta.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs, que cal abonar en el termini d’una setmana un cop rebut el mail d’acceptació corresponent.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se a un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Del 07/07/2019 al 13/07/2019
Lectura dramatitzada XIV Obrador d'estiu
7 d’un cop! Una tria de Simon Stephens
Lectures dramatitzades i converses amb set dels autors europeus que han passat per l’Obrador d’estiu els darrers 10 anys
08/07/2019
Lectura dramatitzada XIV Obrador d'estiu
Teatre turc contemporani
'La finestra' d’Ayşe Bayramoğlu i 'El dia de la rebel·lió dels gossos' de Ceren Ercan
15/07/2019
Avinguda Nacional
de Jaroslav Rudiš
Del 16/07/2019 al 17/07/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar