Curs

Presència del cos a l’escenari (Introducció al monòleg i a l’obra teatral)

Laboratori de gènere
Professora: Ana C. O'Callaghan ,
Dates
Del 09/02/2018 al 09/02/2018
Horaris
Divendres, de 16h a 20h
Preu
Abonament dels cursos: 30€ (4 tallers Espai DebuT*) o 50€ (6 tallers Espai DebuT*). Pagament únic al gener.
Més informació

Informació i inscripcions: espaidebut@gmail.com

Més informació

Descripció del curs

Aquest taller forma part del laboratori Espai DebuT*, fruit del cicle La revolució dels gèneres.

A través de dinàmiques d’integració i confiança, les persones que participin en aquest taller exploraran la seva relació física amb l’espai, fent servir el cos com a tela per trobar el personatge. A partir de textos curts prèviament seleccionats pels participants, es treballarà l’anàlisi d’intencions actorals i la seva traducció al cos i al moviment, explorant tant allò real com allò simbòlic. Finalment, en el procés de creació col·lectiva, es teixiran escènicament i narrativament les propostes individuals en una performance grupal, desenvolupant d’aquesta manera la història comuna des d’allò particular.

Objectius:

  • Establir una dinàmica d’integració i confiança per facilitar la introducció del manejament de l’espai i la comoditat del cos en l’“estar” teatral.
  • Realitzar el treball de taula de textos per traçar la línia d’intencions i viatge del personatge.
  • Desenvolupar les possibilitats corporals en connexió amb textos i la intenció.
  • Explorar els temes que connecten entre històries i personatges per desenvolupar una narrativa visual integradora.
  • Ressaltar la presència de l’actor en escena com a vehicle per gestar la poètica de l’espai.

Requisits:

  • Els participants han d’assistir amb roba còmoda.
  • Els participants han de portar un text curt de com a màxim un minut de durada memoritzat. Pot ser un fragment d’una cançó o d’un poema que coneguin o alguna composició pròpia.
  • La planificació específica del taller està subjecta al número total de participants, ja que el temps necessari per desenvolupar les activitats s’incrementarà o disminuirà segons el nombre, raó per la qual els objectius poden variar. El nombre ideal de participants és entre 8 i 10.
Ana C. O'Callaghan

Ana C. O’Callaghan neix a Caracas, Veneçuela, on estudia Comunicació Social i Arts Audiovisuals a la Universidad Catòlica Andrés Bello i Teatre Llatinoamericà a la Universidad Central de Venezuela. Paral·lelament, s’ha format, des de la infància, en totes les àrees de producció teatral, principalment de la mà del grup de teatre UCAB i la Fundació Medatia, una ONG dedicada a impartir tallers de teatre com a eina educativa en diverses comunitats amb pocs recursos. De família veneçolana-irlandesa, l’Ana ha tingut l’oportunitat de viatjar i enriquir la seva formació teatral a través de diferents cursos, tallers i experiències a diversos països i múltiples companyies teatrals, des de gires internacionals com AGOTeatro per Canadà i Nova York fins a obtenir la Diplomatura de Llenguatge Sensorial i Poètiques del Joc amb el Teatro de los Sentidos a Barcelona. El seu recorregut l’ha portada a passejar-se per més de 50 produccions teatrals, en les quals ha participat com a actriu, productora, titellaire, directora tècnica i artística. Fins fa quatre anys ha estat treballant com a professora universitària a la Universidad Catòlica Andrés Bello a Caracas en les càtedres d’Arts escèniques, Guió Argumental i Direcció Actoral, a més d’exercir la subdirecció general del Grupo de Teatro UCAB. Des de la seva arribada a Barcelona, col·labora constantment amb les companyies teatrals Jocular Theatre, Escapade Theatre i Barcelona Improv Group, a més a més de ser la productora general d’IPA Productions.

Informació important

Informació i inscripcions: espaidebut@gmail.com

Et pot interessar
Curs
Teatreteràpia per l’apoderament personal
Laboratori de gènere
Del 23/03/2018 al 23/03/2018
Curs
Històries Trans: noves maneres de representar l’arquetip Trans
Laboratori de gènere
Del 18/05/2018 al 18/05/2018