Espectacle

El rey del Gurugú

de Ferran Joanmiquel
Dates
Del 20/01/2017 al 21/01/2017
Horari

19h

Durada
1h
Preu
12€

Espectacle en castellà

El rey del Gurugú forma part del cicle Mar de Miralls. Fluxos de migració a la Mediterrània.

Sinopsi

El rey del Gurugú és el testimoni del drama de la migració vist a través dels ulls d’un gos, Marley. Aquest, adoptat per l’Adbul, marxa a la muntanya del Gurugú, el lloc de pas, la sala d’espera del paradís, on els migrants subsaharians malviuen esperant que els arribi l’hora de saltar la tanca i entrar a Europa. Quan Marley arriba a El petit Bamako, el campament d’Abdul, descobreix que l’han adoptat per fer de gos guardià, perquè avisi dels freqüents atacs de la policia marroquina. I aleshores, s’adona que serveix per a alguna cosa, que és imprescindible, que pot tenir una llar i crear vincles amb aquests Ulisses del segle XXI que es desviuen per arribar a la terra promesa que tant han somiat.

Espectacle en castellà

 

Cos a Cos i La Nave Va

Cos a Cos i La Nave Va són  dues entitats dedicades a projectes teatrals de contingut social, tan artístics com pedagògics, que ara sumen els seus esforços per portar a terme aquest projecte.

Cos a Cos Teatre és una plataforma des de la qual s’impulsen els diferents projectes teatrals de Ferran Joanmiquel en col·laboració amb altres artistes i entitats. La intenció és que aquests projectes tinguin alhora una dimensió artística i social, ja que el teatre és un lloc de trobada, un acte col·lectiu, en el qual la representació teatral funciona com un mirall que ens retorna una imatge de la societat. La primera producció de Cos a Cos va ser Vidres als ulls, peça que parla sobre la realitat d’un noi que viu en un centre de menors (La Planeta, setembre 2013). Van seguir-la La crida, una reflexió sobre la xenofòbia (La Planeta, gener 2015), El rey del Gurugú, que us presentem (Teatre Ateneu de Celrà, novembre 2015), i, més recentment, La filla de Chagall, que tracta sobre la recerca de la pròpia identitat (Auditori de La Mercè, Girona, març 2016).

La Nave Va va començar com a companyia teatral apostant pel teatre contemporani i va realitzar la producció de Restes humanes sense identificar i l’autèntica naturalesa de l’amor de Brad Fraser, coproduïda pel Mercat de les flors l’any 2001 i dirigida pel Manel Dueso. La producció va ser triada entre els 5 millors espectacles de l’estat espanyol segons la crítica i va rebre 5 nominacions dels Premis Butaca i va guanyar el del millor actor, David Selvas, i la millor escenografia, Xavier Garcia. El mateix any, Augusto Boal va fer un curs a Barcelona que va influir en un canvi de rumb més social de La Nave Va. Des d’aleshores, La Nave Va ha combinat el treball artístic amb el social i educatiu, creant nombrosos tallers‐espectacles com L’equilibri és cosa de dos, sobre la violència de gènere, T’ho has de guanyar (coproducció amb la cia. Frec a Frec), Els 3 amics o Despulla’t d’injustícies que s’ha presentat a Finlàndia, Bulgària i Estònia. Com a darrers treballs La Nave Va ha produït l’espectacle Connexions.3, sobre tres dones de diferents generacions, Vine hi ha coses que vull que vegis… (al Festival Inund’Art de Girona el 2013) i Carícies de pedres i aigües, obra inaugural del Festival Fitag de Girona al Teatre Municipal el 2014 amb el col·lectiu Afroginonis, tractant el tema de la identitat i el fet migratori.

Autor i director: Ferran Joanmiquel
Actor: David Martínez

Disseny de llums: Eric Rufo
Fotografia: Albert Caralps
Fotografies Gurugú: Samuel Aranda
Vídeo: Antonio Sanchez

Agraïments: Samuel Aranda, El Galliner

Una producció de Cos a Cos i La Nave Va

Et pot interessar
Espectacle Mar de miralls
De carenes al cel
d'Albert Boronat i Judith Pujol. Companyia Obskené
Del 18/01/2017 al 05/02/2017
Espectacle Mar de miralls
Odisseus
a partir de l'Odissea d'Homer. Cia. Teatre Tot Terreny
Del 23/12/2016 al 08/01/2017
Espectacle Mar de miralls
Nador
a partir de l'obra literària de Laila Karrouch
Del 27/01/2017 al 28/01/2017
Espectacle Mar de miralls
Sous la plage
de Marc Villanueva i Gerard Valverde
Del 03/02/2017 al 04/02/2017